Joseph ,,Józek" Seeletso - Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Od wielu lat zakochany w Polsce, jej smakach, podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.
Wędrówka po kuchniach świata zaowocowała wydaniem pierwszej autorskiej książki. To przepisy, które łączą afrykańskie inspiracje i tradycyjne polskie składniki oraz polskie inspiracje z tradycją zaczerpniętą z serca Afryki. To kuchnia z apetytem na poszukiwanie nowych smaków i harmonii.
Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2014-10-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 240
Mali szefowie kuchni to książka zawierająca ponad 50 przepisów specjalnie przygotowanych i skierowanych do młodych ludzi, którzy odkryli...
Przeczytane:2015-01-28, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki - 2015, Mam,