Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

Ocena: 6 (1 głosów)

Joseph ,,Józek" Seeletso - Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner.  Od wielu lat zakochany w Polsce, jej smakach, podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.

Wędrówka po kuchniach świata zaowocowała wydaniem pierwszej autorskiej  książki. To  przepisy, które łączą afrykańskie inspiracje i tradycyjne polskie składniki oraz polskie inspiracje z tradycją zaczerpniętą z serca Afryki. To kuchnia z apetytem na poszukiwanie nowych smaków i harmonii.

Informacje dodatkowe o Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2014-10-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788379437030
Liczba stron: 240

więcej

Kup książkę Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk - opinie o książce

Avatar użytkownika - izabela81
izabela81
Przeczytane:2015-01-28, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki - 2015, Mam,
Jest to książka autorstwa jednego z byłych jurorów Top Chef'a. Seeletso proponuje nam oryginalne połączenia smaków swojego pochodzenia, czyli Afryki, ale i znajdą się też klasyczne potrawy z polskich produktów. Znajdziemy w niej piękne smakowite zdjęcia. Przepisy są proste, nie wymagają dużej ilości składników i czasu. Do tego wszystkie przepisy są dobrze opisane. Dowiemy się także co to jest np. marogo, magwinya, koshary czy diphaphata. A zupa cappuccino (o której nigdy nie słyszałam) jest po prostu... pyszna. To książka dla tych wszystkich, którzy nie lubią nudy w kuchni i pragną czegoś nowego. Warto otworzyć się na nowe smaki z Józkiem.
Link do opinii
Inne książki autora
Mali Szefowie Kuchni
Joseph Seeletso0
Okładka ksiązki - Mali Szefowie Kuchni

Mali szefowie kuchni to książka zawierająca ponad 50 przepisów specjalnie przygotowanych i skierowanych do młodych ludzi, którzy odkryli...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Klubowe dziewczyny 2
Ewa Hansen ;
Klubowe dziewczyny 2
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy