Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

Ocena: 6 (1 głosów)

Joseph ,,Józek" Seeletso - Botswańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner.  Od wielu lat zakochany w Polsce, jej smakach, podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.

Wędrówka po kuchniach świata zaowocowała wydaniem pierwszej autorskiej  książki. To  przepisy, które łączą afrykańskie inspiracje i tradycyjne polskie składniki oraz polskie inspiracje z tradycją zaczerpniętą z serca Afryki. To kuchnia z apetytem na poszukiwanie nowych smaków i harmonii.

Informacje dodatkowe o Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk:

Wydawnictwo: Świat Książki
Data wydania: 2014-10-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788379437030
Liczba stron: 240

więcej

Kup książkę Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Kulinarna podróż zmysłów. Od Okawango po Bałtyk - opinie o książce

Avatar użytkownika - izabela81
izabela81
Przeczytane:2015-01-28, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki - 2015, Mam,
Jest to książka autorstwa jednego z byłych jurorów Top Chef'a. Seeletso proponuje nam oryginalne połączenia smaków swojego pochodzenia, czyli Afryki, ale i znajdą się też klasyczne potrawy z polskich produktów. Znajdziemy w niej piękne smakowite zdjęcia. Przepisy są proste, nie wymagają dużej ilości składników i czasu. Do tego wszystkie przepisy są dobrze opisane. Dowiemy się także co to jest np. marogo, magwinya, koshary czy diphaphata. A zupa cappuccino (o której nigdy nie słyszałam) jest po prostu... pyszna. To książka dla tych wszystkich, którzy nie lubią nudy w kuchni i pragną czegoś nowego. Warto otworzyć się na nowe smaki z Józkiem.
Link do opinii
Inne książki autora
Mali Szefowie Kuchni
Joseph Seeletso0
Okładka ksiązki - Mali Szefowie Kuchni

Mali szefowie kuchni to książka zawierająca ponad 50 przepisów specjalnie przygotowanych i skierowanych do młodych ludzi, którzy odkryli...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska
 Kalendarz adwentowy
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Zmiana klimatu
Karina Kozikowska-Ulmanen
Zmiana klimatu
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy