Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle...czytaj dalej
Doktor Michel Cohen jest jednym z najpopularniejszych (i najmodniejszych!) amerykańskich pediatrów. Jego nowojorska klinika oblegana jest od lat przez dzieci i rodziców, cieszy się ogromnym uznaniem...czytaj dalej
W rolach głównych: kasza gryczana, amarantus, komosa (quinoa), brązowy ryż, soczewica, płatki owsiane, kasza jaglana, orkisz, kuskus oraz inne superzboża. Z tej książki czytelnik dowie się wszystkiego o zaletach...czytaj dalej
No i stało się - w waszym domu pojawił się nowy lokator. Z pewnością wniesie dużo szczęścia i radości, ale młody kotek - podobnie jak noworodek - nie przychodzi z dołączoną instrukcją obsługi, więc przed Tobą...czytaj dalej
Doktor Michel Cohen jest jednym z najpopularniejszych (i najmodniejszych!) amerykańskich pediatrów. Jego nowojorska klinika oblegana jest od lat przez dzieci i rodziców, cieszy się ogromnym uznaniem wśród...czytaj dalej
Zbiór felietonów Pawła Zarzecznego o piłce nożnej. Paweł Zarzeczny, jeden z najlepszych polskich dziennikarzy sportowych, pisze o ważnych wydarzeniach piłkarskich. Tych, które były i zapadły kibicom w pamięć...czytaj dalej
Co może wyniknąć ze zderzenia różnych dwóch światów kulinarnych? Dbającej o jakość produktów, lecz nie rezygnującej z mięsa Luise oraz Davida - niezdrowo odżywiającego się wegetarianina (tak, są tacy!) - miłośnika...czytaj dalej
Druga część Ponurej Drużyny Luke'a Sculla! Gdzieś na północy Brodar Kayne i Jerek kontynuują swą wyprawę do Wysokich Kłów. Okazuje się, że zostają wciągnięci w brutalną wojnę między demonami...czytaj dalej