Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Ocena: 0 (0 głosów)

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.

Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu ,,MasterChef", której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach ,,KUKBOOK", ,,Kuchnia" oraz ,,Smak". Częsty gość programów telewizyjnych.

Informacje dodatkowe o Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie:

Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2015-10-07
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788328025974
Liczba stron: 304

więcej

Kup książkę Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie - opinie o książce

Inne książki autora
Dukkah, kumin i włoszczyzna. Wegetariańska kuchnia bliskowschodnia
Samar Khanafer0
Okładka ksiązki - Dukkah, kumin i włoszczyzna. Wegetariańska kuchnia bliskowschodnia

Prawdziwa skarbnica inspiracji dla miłośników kuchni wegetariańskiej i wegańskiej oraz aromatów Bliskiego Wschodu Samar Khanafer, finalistka trzeciej...

Szafran, mięta i kardamon
Samar Khanafer0
Okładka ksiązki - Szafran, mięta i kardamon

Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za'atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Dziadek
Rafał Junosza Piotrowski
 Dziadek
Aldona z Podlasia
Aldona Anna Skirgiełło
Aldona z Podlasia
Egzamin na ojca
Danka Braun ;
Egzamin na ojca
Cień bogów
John Gwynne
Cień bogów
Rozbłyski ciemności
Andrzej Pupin ;
Rozbłyski ciemności
Wstydu za grosz
Zuzanna Orlińska
Wstydu za grosz
Jak ograłem PRL. Na scenie
Witek Łukaszewski
Jak ograłem PRL. Na scenie
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy