Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209824 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

26 KWIETNIA 2017
Kuchnia pełna cudów
Maria Terlikowska Wydawnictwo: Axis Mundi

Czy szykowaliście jako dzieci bałwanki z sera i zielonego krokodyla z ogórka? Kultowa książka kucharska dla dzieci z czasów PRLu, na której wychowało się całe pokolenie dzisiejszych pasjonatów gotowania... czytaj dalej

Superfood
Damian Kordas Wydawnictwo: Burda Książki

Jarmuż, czosnek, natka pietruszki, orzechy włoskie, kasza jaglana, żurawina... Co te pokarmy mają wspólnego? Wszystkie należą do superfood - superżywności. Terminem tym określa się produkty zawierające... czytaj dalej

21 KWIETNIA 2017
Wege siła. Dieta roślinna dla sportowców i miłośników aktywnego trybu życia
Brendan Brazier Wydawnictwo: Illuminatio

Wegańska rewolucja w spojrzeniu na dietę sportowca! Najbardziej kompleksowy program zdrowego odżywiania dla ludzi chcących żyć aktywnie. Niezależnie od tego, czy jesteś profesjonalnym sportowcem, czy... czytaj dalej

12 KWIETNIA 2017
Alkaliczne gotowanie przy zielonym stole
Edyta Skorupska Wydawnictwo: Muza

Książka poświęcona gotowaniu zgodnie z zasadami opisanymi w Alkalicznym stylu życia. Część główną książki stanowią przepisy kulinarne. Uzupełniona o krótkie rozdziały wyjaśniające, co to jest... czytaj dalej

02 KWIETNIA 2017
W słoiku. Przetwory przez cały rok
Kasia Marciniewicz Wydawnictwo: Publicat

"W tej książce otwieram przed Czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami – na półkach m.in. granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy... czytaj dalej

29 MARCA 2017
Vegenerata sposób na zdrowie. Biegaj, gotuj, chudnij
Przemysław Ignaszewski Wydawnictwo: Burda Książki

Przemysław ,,Vegenerat" Ignaszewski opisuje biegowe i kulinarne eksperymenty, które przeprowadził na własnym organizmie. Pierwsza część książki skierowana jest do biegaczy i ludzi ciekawych, jak np.... czytaj dalej

Pedant w kuchni
Julian Barnes Wydawnictwo: Świat Książki

Książka jest dowcipnym i praktycznym rezultatem poszukiwań Juliana Barnesa gastronomicznej precyzji. To poszukiwanie pozwala mu uwieść się wielkim szefom kuchni. Pedant w kuchni pocieszy każdego, kto... czytaj dalej

Bez cukru #kasiuniagotuje
Katarzyna Burzyńska-Sychowicz Wydawnictwo: Edipresse Książki

Słodycze bez cukru, wypieki bez mąki, słodkości bez wyrzutów sumienia. Kasia Burzyńska do niedawna potrafiła się bawić do rana. Ale odkąd została mamą, rano mówi Dzień dobry Polsko!, by prosto... czytaj dalej

White Plate. Na zdrowie
Eliza Mórawska Wydawnictwo: Zwierciadło

Ponad sto tysięcy wiernych czytelników z całego świata, setki znakomitych przepisów i apetycznych zdjęć. Blog White Plate to inspirująca świątynia smaków, a jego twórczyni, Eliza Mórawska jest obecnie jedną... czytaj dalej

Sirocco
Sabrina Ghayour Wydawnictwo: Insignis

Choć korzenie Sabriny tkwią w Iranie, wychowała się w Anglii i dorastała w zupełnie innej tradycji gastronomicznej – brytyjskie produkty, przepisy i techniki obróbki bardzo różnią się od bliskowschodnich... czytaj dalej