W słoiku. Przetwory przez cały rok

Ocena: 6 (1 głosów)

"W tej książce otwieram przed Czytelnikami drzwiczki kredensu wypełnionego samymi smakołykami – na półkach m.in. granola, mieszanki własnych przypraw, ulubione dressingi do sałat, słodkie kremy do grzanek i flaszka najlepszego ajerkoniaku. Snuję też opowieści o przepastnej spiżarni, w której stoją słoje z konfiturami, kiszonkami, marynatami i przetworami mięsnymi. Według przedstawionych tu przepisów zrobisz domowe suszonki, wyborne buliony, pesto różnych smaków i wiele innych przetworów. Wyciągnij z szuflady drewnianą łyżkę, ciemną od mieszania powideł, a z szafki szeroki gar z grubym dnem. Przygotujmy razem coś pysznego!" Kasia Marciniewicz

Informacje dodatkowe o W słoiku. Przetwory przez cały rok:

Wydawnictwo: Publicat
Data wydania: 2017-04-02
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788324521982
Liczba stron: 240
Tytuł oryginału: W słoiku. Przetwory przez cały rok
Język oryginału: polski
Ilustracje:fotografie

więcej

Kup książkę W słoiku. Przetwory przez cały rok

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

W słoiku. Przetwory przez cały rok - opinie o książce

Książka pt. ,, W słoiku przez cały rok '' autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz jest swego rodzaju poradnikiem z zakresu przetwórstwa domowego. Na początku autorka dokładnie scharakteryzowała domowe metody konserwacji produktów. Dalszą część książki podzieliła na dwa zasadnicze rozdziały: Spiżarnia i Kredens. W pierwszym z nich zamieściła przepisy na przepisy z przetwory z owoców i warzyw, które można zamknąć w słoikach i butelkach. Warto spróbować ciekawych połączeń z dżemu z zielonych pomidorów z bazylią czy moreli z tymiankiem. W drugim rozdziale ,, Kredens" można znaleźć przepisy przydatne i zdrowe skarby kulinarne typu: buliony, przyprawy, dressingi do sałatek itd. Sięgając po te przepisy można się przekonać ,że są tu propozycje do wykorzystania na co dzień i od święta, którymi można zaskoczyć nawet najbardziej wybredne podniebienia. Książka pt. ,, W słoiku przez cały rok ''jest adresowana dla wszystkich Czytelników chcących poznać przepisy na przetwory, które służą zdrowemu odżywianiu się przez cały rok. Każdy przepis na domowe przetwory zamieszczony na łamach pięknie wydanej książki przez Wydawnictwo Publicat, zawiera 240 stron, twardą oprawę, tabele, zdjęcia zaprezentowanych przetworów po ich przyrządzeniu. Polecam zapoznanie się z tą książką autorstwa blogerki kulinarnej ChilliBitte.pl Kasi Marciniewicz.
Link do opinii
Recenzje miesiąca
Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;
Z pamiętnika jeża Emeryka
Obca kobieta
Katarzyna Kielecka
Obca kobieta
Katar duszy
Joanna Bartoń
Katar duszy
Oczy Mony
Thomas Schlesser
Oczy Mony
Srebrny łańcuszek
Edward Łysiak ;
Srebrny łańcuszek
Rok szarańczy
Terry Hayes
Rok szarańczy
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy