Jarmuż, czosnek, natka pietruszki, orzechy włoskie, kasza jaglana, żurawina... Co te pokarmy mają wspólnego? Wszystkie należą do superfood - superżywności. Terminem tym określa się produkty zawierające wyjątkowo cenne dla organizmu składniki, takie jak witaminy, minerały, kwasy omega-3... Oczywiście muszą być one naturalne i nieprzetworzone. W książce Superfood znajdziemy przepisy na takie właśnie potrawy - pyszne, łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie bogate w składniki odżywcze, które przygotujemy z powszechnie dostępnych produktów. Krótko mówiąc - superżywność! Każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno weganie i wegetarianie , jak i miłośnicy mięsa, ryb i słodyczy. Smacznego!
Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2017-04-26
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 220
Jak smakują ciasteczka razowe z czekoladą, czy można upiec ciasto agrestowe z różaną bezą, przygotować mus owocowy z owsianą kruszonką albo babkę jagodową...
Chcę przeczytać,