Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211351 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Piwo klasztorne i domowe
Grzegorz Sieczkowski Wydawnictwo: Baobab

O piwie klasztornym pisano w Polsce niewiele, a przecież to tam, za potężnymi klasztornymi murami w 1000 roku po raz pierwszy zakonnicy użyli do warzenia piwa chmielu. Autorzy piszą o zakonnych perypetiach... czytaj dalej

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Binder Egon Wydawnictwo: Multico

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami... czytaj dalej

Kolacja we dwoje
Rogowiec-Nowak Jolanta Wydawnictwo: brak danych

Książka zawiera zbiór przepisów na dania i desery idealne na romantyczną kolację we dwoje.... czytaj dalej

Dziczyzna. Porady dla smakoszy
Basche Arnim, Kissel Renate Wydawnictwo: Arkady

Bogato ilustrowana książka poświęcona kuchni myśliwskiej. Oprócz przepisów na potrawy z sarny, dzika, bażanta, zająca itp., znajdziemy tu przepisy na najlepsze dotatki do dziczyzny, np. chleb razowy z ziarnami... czytaj dalej

Potrawy z grzybów
Cornelia Schinharl Wydawnictwo: Wiedza i Życie

Grzyby - leśne, hodowlane, świerze, suszone, marynowane - różne i w każdej postaci mogą być użyte do przygotowania wielu potraw. Można je przyrządzić same albo łączyć z innymi składnikami, takimi jak mięso... czytaj dalej

Zdrowa kuchnia jarska
Duży Małgorzata i Norbert Wydawnictwo: Instytut Wydawniczy Kreator

Jeśli chcesz, by od dziś na Twym stole zagościły pyszne warzywne zupy, apetyczne sałatki, smakowite wypieki czy łatwe w przygotowaniu desery, to jest książka, na którą czekałeś.... czytaj dalej

Kuchnia litewska
praca zbiorowa Wydawnictwo: Exlibris

Kuchnia litewska słynie z potraw prostych i ekologicznych. Od wieków zakorzeniona w kuchni chłopskiej opartej na produktach zbożowych, mlecznych, owocach leśnych, grzybach i miodach. Prócz dań oryginalnych... czytaj dalej

Ryby i owoce morza
Opracowanie Zbiorowe Wydawnictwo: Mak

W książce znajdą Państwo najlepsze przepisy, wyjaśnione krok po kroku i opatrzone kolorowymi zdjęciami oraz zbiór informacji o popularnych gatunkach ryb.... czytaj dalej

Wieprzowina jest smaczna
Maciej Kuroń Wydawnictwo: Dolnośląskie

'...faktem jest jednak, że niektórzy zaczęli unikać mięsa jak ognia. Nie dajmy się zwariować. Żyjemy w cywilizowanym kraju i jeśli będziemy przyrządzać posiłki z mięsa o znanym pochodzeniu, a więc przebadanego... czytaj dalej

W kuchni. Dania z wołowiny
Franca Feslikenian Wydawnictwo: OLESIEJUK

Pieczone steki, apetyczne rostbefy - kulinarne sekrety dla tych, którzy uwielbiają mięso lub chcą się nauczyć je przyrządzać.... czytaj dalej