Proponujemy ciekawe przepisy na pyzy, kluski i pierogi. Mogą one być zarówno samodzielnym daniem, jak i dodatkiem do dania głównego obiadu lub kolacji. Zamieszczamy wskazówki, jak przygotować pyszne pierogi, kluski, kopytka, pyzy oraz knedle. Oprócz popularnych kopytek, leniwych, zacierek czy klusek śląskich znajdą tutaj Państwo przepisy na makiełki, kluski szwajcarskie, szare z kiszoną kapustą, grysikowe z powidłami i wiele innych.
Na pewno znajdą tu coś dla siebie i miłośnicy mięsa, i wegetarianie, a także łasuchy ?- nie zabraknie też słodkości. Mamy nadzieję, że nasze propozycje zachęcą Państwa do dalszych eksperymentów kulinarnych.
Przykładowe przepisy: pyzy z mięsem po warszawsku, cepeliny z kapustą, kartacze babci, poznańskie pyzy drożdżowe, pierogi domowe, kluski szare, kluski ze szpinakiem, kluski marchewkowe, kluski z fasoli, kluski francuskie, knedle z truskawkami, knedle tyrolskie.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2014-11-18
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Przewodniki rekreacyjne opisują najciekawsze regiony i miasta - absolutnie nie do pominięcia na trasie podróży. Liczne informacje praktyczne pozwalają...
Kto z nas nie bawił się w dzieciństwie w teatr cieni - czy to za pomocą dłoni, czy wyciętych z papieru kształtów? Dziś, dzięki wznowionemu i uzupełnionemu...
Chcę przeczytać,