Proponujemy ciekawe przepisy na pyzy, kluski i pierogi. Mogą one być zarówno samodzielnym daniem, jak i dodatkiem do dania głównego obiadu lub kolacji. Zamieszczamy wskazówki, jak przygotować pyszne pierogi, kluski, kopytka, pyzy oraz knedle. Oprócz popularnych kopytek, leniwych, zacierek czy klusek śląskich znajdą tutaj Państwo przepisy na makiełki, kluski szwajcarskie, szare z kiszoną kapustą, grysikowe z powidłami i wiele innych.
Na pewno znajdą tu coś dla siebie i miłośnicy mięsa, i wegetarianie, a także łasuchy ?- nie zabraknie też słodkości. Mamy nadzieję, że nasze propozycje zachęcą Państwa do dalszych eksperymentów kulinarnych.
Przykładowe przepisy: pyzy z mięsem po warszawsku, cepeliny z kapustą, kartacze babci, poznańskie pyzy drożdżowe, pierogi domowe, kluski szare, kluski ze szpinakiem, kluski marchewkowe, kluski z fasoli, kluski francuskie, knedle z truskawkami, knedle tyrolskie.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2014-11-18
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Kto z nas nie lubi makaronu. Domowe łazanki, włoskie spaghetti, smakowite nitki zwinięte w gniazda, wstążki, kokardki, ozdobne kolanka... Różnorodność...
Ruszajcie w świat z przewodnikami Michelina! Katalonia to piękne, słoneczne wybrzeża: Costra Brava i Costa Dorada, średniowieczne wioski interioru i...
Chcę przeczytać,