Biblioteczka Poradnika Domowego Pyzy, kluski, pierogi (wyd. spec. 06/2014)

Proponujemy ciekawe przepisy na pyzy, kluski i pierogi. Mogą one być zarówno samodzielnym daniem, jak i dodatkiem do dania głównego obiadu lub kolacji. Zamieszczamy wskazówki, jak przygotować pyszne pierogi, kluski, kopytka, pyzy oraz knedle. Oprócz popularnych kopytek, leniwych, zacierek czy klusek śląskich znajdą tutaj Państwo przepisy na makiełki, kluski szwajcarskie, szare z kiszoną kapustą, grysikowe z powidłami i wiele innych.
Na pewno znajdą tu coś dla siebie i miłośnicy mięsa, i wegetarianie, a także łasuchy ?- nie zabraknie też słodkości. Mamy nadzieję, że nasze propozycje zachęcą Państwa do dalszych eksperymentów kulinarnych.
Przykładowe przepisy: pyzy z mięsem po warszawsku, cepeliny z kapustą, kartacze babci, poznańskie pyzy drożdżowe, pierogi domowe, kluski szare, kluski ze szpinakiem, kluski marchewkowe, kluski z fasoli, kluski francuskie, knedle z truskawkami, knedle tyrolskie.

Informacje dodatkowe o Biblioteczka Poradnika Domowego Pyzy, kluski, pierogi (wyd. spec. 06/2014):

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2014-11-18
Kategoria: Kuchnia

Kup książkę Biblioteczka Poradnika Domowego Pyzy, kluski, pierogi (wyd. spec. 06/2014)

Biblioteczka Poradnika Domowego Pyzy, kluski, pierogi (wyd. spec. 06/2014) - opinie o książce

Mały miś nie chce się ubrać
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Mały miś nie chce się ubrać

Mały miś rośnie i co dzień uczy się czegoś nowego... Wszystkim dzieciom, które chciałyby poznać jego przygody, polecamy krótkie, ciepłe i pouczające historyjki...

Szanghaj PRZEWODNIK NATIONAL GEOGRAPHIC
Praca Zbiorowa0
Okładka ksiązki - Szanghaj PRZEWODNIK NATIONAL GEOGRAPHIC

Przewodnik National Geographic dostarczy czytelnikowi wszystkich informacji niezbędnych do udanego zwiedzania Szanghaju. Tekst suto opatrzony jest zdjęciami...