Wydawnictwo: Dwie siostry
Data wydania: 2014-11-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 304
Jakiś czas temu zachwycałam się "Jadłonomią po polsku", gdzie autorka umieściła wegańskie wersje popularnych dań kuchni polskiej, a ta pozycja mnie rozczarowała. Ze stu przepisów znalazłam może z kilkanaście, które mnie zainteresowały. Większość zamieszczonych w niej potraw nie da się zrobić z tego co ma się aktualnie w lodówce (przynajmniej jeśli chodzi o moją), a przy niektórych składnikach nawet sama autorka pisze, że coś jest trudne do kupienia, choć książka została wydana w 2014 roku i mogło się to zmienić. Pomimo wad to książka jest jednak warta polecenia, bo jest w niej przynajmniej kilka fantastycznych przepisów, ale "Jadłonomia po polsku" bez porównania lepsza.
Uwielbiam tę książkę. Przepisy wspaniałe i to od nich uczyłam się gotować wegańsko.
Super przepisy!Pokazuje że jedzenie wegetariańskie nie jest nudne. Piekne wydanie, piekne zdjęcia.
Przez striny tej książki bije pozytywna energia autorki, na pewno jest cudowna osobą!
Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią...
Koniec z długimi listami trudno dostępnych składników. Dość rezygnacji z ulubionych, tradycyjnych smaków. Jadłonomia po polsku pokazuje, że kuchnia...
Przeczytane:2016-12-30, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2016,