Często strach przed nieudanym wypiekiem powstrzymuje nas od zabrania się do pieczenia. Gotowanie często wydaje się łatwiejsze niż pieczenie. Postanowiliśmy więc przybliżyć Państwu temat pieczenia i przygotowaliśmy książkę z przepisami na ciasta, które naszym zdaniem, zawsze się udają, jeśli tylko trzymamy się - przynajmniej na początku - przepisu.
Dzięki obszernemu wstępowi dotyczącemu pieczenia i przygotowania ciast drożdżowych, kruchych, biszkoptów oraz ciasteczek dowiecie się Państwo, jakie produkty są najlepsze, ile czasu należy piec różne ciasta, które ciasta wstawiamy do nagrzanego piekarnik, a także jak przygotować poszczególne rodzaje ciast.
Dodaliśmy także rozdział z przepisami na ciasta bez pieczenia, ponieważ nie tylko zawsze się udają, ale szybko się je przygotowuje i nie trzeba piec.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2014-11-13
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 384
Spośród wygłoszonych referatów ostatecznie do druku złożono 28 tekstów autorami 15 z nich są uczeni polscy, 12 czescy, zaś jednego historyk z odległej...
Kolorowa, ilustrowana książeczka dla dzieci. Dzięki niej mały czytelnik pozna zwierzątka, które żyją w morzu....
Przeczytane:2015-01-07, Ocena: 6, Przeczytałem,