"Gonitwa o życie" autorstwa Adama Kopackiego to poruszająca powieść, która łączy w sobie elementy thrillera, dramatu i refleksji nad ludzką egzystencją. Autor opowiada nam historię bohaterki, która dostaje zlecenie i jako początkująca detektyw wybiera się do luksusowej stadniny koni, by rozwikłać zagadkę tajemniczej śmierci. Zdesperowana właścicielka Złotych Podków, która jest skonfliktowana z Igą Mróz prosi ją o pomoc, by ta odkryła prawdę kto na nią czyha. Śledztwo jest skonfliktowane gdyż każdy coś ukrywa, a Anita jest tak podłą osobą, że każdy ma jakiś powód, by chcieć ją zamordować.
Czy Iga odkryje kim jest morderca i dlaczego chce zemścić się na właścicielce stadniny?
Manipulacje, kłamstwa, zdrady, szantaż, zemsta, intryga i duże pieniądze. Tak wciągnęłam się, że nie mogłam oderwać się od tej książki. Jednym z najważniejszych atutów tej książki jest głęboka analiza psychologiczna postaci. Autor z niezwykłą precyzją przedstawia wewnętrzne zmagania bohaterów, ich lęki, marzenia i pragnienia. Czytelnik ma szansę na bliskie poznanie ich myśli, co sprawia, że stają się oni bardziej autentyczni i realistyczni.
Styl pisania Adama Kopackiego jest przemyślany i pełen emocji. Autor potrafi wciągnąć czytelnika w wir wydarzeń, nie szczędząc mu przy tym zaskakujących zwrotów akcji. Opisy miejsc i sytuacji są żywe i plastyczne, co pozwala na łatwe wyobrażenie sobie przedstawianych scen. Tematyka książki porusza istotne kwestie, takie jak walka o przetrwanie, relacje międzyludzkie oraz poszukiwanie sensu życia. "Gonitwa o życie" nie jest tylko opowieścią o zmaganiach jednostki, ale także refleksją nad tym, co naprawdę ma znaczenie w naszym życiu.
"Gonitwa o życie" to emocjonująca i głęboka powieść, która skłania do przemyśleń i refleksji. Adam Kopacki stworzył dzieło, które z pewnością zostanie na długo w mojej pamięci. Jeśli szukasz książki, która łączy w sobie napięcie i głębię, z pewnością warto sięgnąć po tę pozycję.
Rewelacja! Bawiłam się znakomicie biorąc udział w śledztwie, a odkrycie prawdy wbiło mnie w fotel. Jestem totalnie zachwycona i teraz wiem, że muszę nadrobić poprzednie tytuły spod pióra tego autora.
Czytajcie! Zdecydowanie polecam!
BRUNETTE BOOKS
Ernest Ostrowski odzyskuje przytomność w ciemnej jaskini. Nagi, związany i zakneblowany nie może obronić się przed porywaczką, więc pada ofiarą serii rytuałów...
Hello! Witamy w piekle! Obyczajowy portret współczesnych trzydziestolatków. Kasia, Julka, Michał i Jarek poznają się w pracy, rozmawiają o własnych problemach...