Gonitwa o życie

W ekskluzywnym ośrodku jeździeckim Złote Podkowy ginie stajenna. Właścicielka Anita obawia się, że to ona miała być ofiarą. Zdesperowana prosi o pomoc Igę Mróz, z którą od lat jest w konflikcie.

Iga pilnie potrzebuje zleceń, aby utrzymać biuro detektywistyczne. Wkracza do społeczności jeździeckiej, pełnej intryg i przepychu. Tu pieniądze znaczą więcej niż ludzkie życie.

Śledztwo komplikuje się, bo nie każdemu zależy na odkryciu prawdy. Nawet sama Anita podejrzanie się zachowuje.

Ale Iga nie daje za wygraną. Czy rozwiąże zagadkę, od której zależy jej przyszłość? Co tak naprawdę wydarzyło się w Złotych Podkowach?

Gonitwa o życie to druga część serii „WROcrime“. To osobna historia, nie trzeba czytać poprzedniej, żeby dać się porwać nowej kryminalnej intrydze.

Informacje dodatkowe o Gonitwa o życie:

Wydawnictwo: Vectra
Data wydania: 2024-10-24

Tagi: kryminał sensacja

Kup książkę Gonitwa o życie

Opinie o książce - Gonitwa o życie

Avatar użytkownika - dianawiszniewska
dianawiszniewska
Przeczytane:2025-01-21, Ocena: 5, Przeczytałam,
Książka napisany w taki sposób, że trudno się od niej oderwać, przeczytałam ją w dwa dni i była zaskakująco dobra.Główna bohaterka jest prywatnym detektywem, niestety w tym fachu kobiety nie są zbyt doceniane, brakuje jej więc zleceń i oczywiście pieniędzy. Kiedy jest już dość mocno zdesperowana dzwoni do niej dawna znajoma i prosi o pomoc, bo boi się o swoje życie. Dodajmy, że znajoma, której nasza bohaterka niecierpi i która dawno temu wyrządziła jej krzywdę. Iga jednak chowa dumę do kieszeni by jej agencja mogła przetrwać i zagłębia się w intrygi toczące się w ekskluzywnej stajni. Choć z wierzchu wszystko wygląda bajkowo, okazuje się, że tak naprawdę każdy mógłby chcieć śmierci Anity- właścicielki stajni. Anita niestety wiele sekretów zachowuje dla siebie, przez co śledztwo jest naprawdę utrudnione. Iga jednak krok po kroku odkrywa szokującą prawdę.Czy uda się Idze znaleźć mordercę?Kto będzie szybszy morderca czy detektywka?To kryminał, który wciąga od pierwszych stron, oferując czytelnikowi nie tylko intrygującą fabułę, ale także głębokie spojrzenie na zamknięte środowisko jeździeckie. Dzięki dynamicznej akcji i dobrze zarysowanym postaciom, książka stanowi doskonałą propozycję dla miłośników gatunku.
Liturgia krwi
Adam Kopacki0
Okładka ksiązki - Liturgia krwi

Ernest Ostrowski odzyskuje przytomność w ciemnej jaskini. Nagi, związany i zakneblowany nie może obronić się przed porywaczką, więc pada ofiarą serii rytuałów...

Guruna
Adam Kopacki0
Okładka ksiązki - Guruna

Dwie przyjaciółki wyjeżdżają na malowniczą, grecką wyspę. Brzmi banalnie? Nic bardziej mylnego! Męska dziwka, mikropenis, tetracyklina, stary quad...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk