Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209824 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

W kuchni z daniami wykwintnymi oraz z potrawami rybnymi
Franca Feslikenian Wydawnictwo: OLESIEJUK

Mnóstwo bogatych przepisów na wyjątkowe dania z makaronem lub z rybami, wiele sekretów na ucztę przy stole. Langusta po katalońsku czy sola z Monte Carlo zadowolą każde podniebienie.... czytaj dalej

Tradycyjna kuchnia włoska
Guatteri Fabiano (red.) Wydawnictwo: inne

Kuchnia włoska od lat cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem, dzięki czemu stopniowo zdobywa pozycję jednej z najpopularniejszych kuchni świata. Niewiele jest narodowych kuchni, które mogą poszczycić się... czytaj dalej

Zdrowa kuchnia dla smakoszy Larousse
Paule Nathan Wydawnictwo: inne

Człowiek powinien nie tylko jeść, ale przede wszystkim zdrowo się odżywiać. O tym, że nie jest to wcale takie proste, przekonał się chyba każdy, kto chociaż raz próbował odnaleźć się między półkami zastawionymi... czytaj dalej

W kuchni. Desery i przekąski
Franca Feslikenian Wydawnictwo: OLESIEJUK

Każda chwila dnia może być słodka - wystarczy dobry pomysł i odrobina fantazji w kuchni.... czytaj dalej

W kuchni. Pizza
Franca Feslikenian Wydawnictwo: OLESIEJUK

Najbardziej znane włoskie danie w wielu wariantach: z serem, wędlinami, warzywami i z rybami. Mnóstwo wyśmienitych przepisów na doskonałą pizzę!... czytaj dalej

Ziemniak na różne sposoby
Fiedoruk Andrzej Wydawnictwo: Muza

Nie ma chyba drugiego warzywa, które tak zamotałoby w historii świata. I to nie tylko tej politycznej, ale również gospodarczej i obyczajowej. Zgodnie z wieloma opiniami, żadna roślina nie przyniosła tylu korzyści... czytaj dalej

Przysmaki Jana Pawła II
red. Piotr Socha Wydawnictwo: Agencja wydawnicza MZ

"Trafia na Państwa ręce książka kulinarna dość niezwykła. O Janie Pawle II napisano, bowiem już wszystko, lecz mało książek traktuje o tym, co jadał na co dzień, co w czasie rozlicznych pielgrzymek czy... czytaj dalej

Smacznie i zdrowo. Część 1. Wyd. 2007
Michael Montignac Wydawnictwo: inne

Metoda Montignac jest sposobem odżywiania się opartym na definitywnej zmianie nawyków żywieniowych. Jako jedyna pozwala nam na korzystanie z przyjemności jedzenia do syta. Wszystko, co musimy zrobić, by wprowadzić... czytaj dalej

Słownik sztuki kulinarnej
Maja Romanowska Wydawnictwo: Świat Książki

Około 3500 nazw i określeń związanych z kuchnią. Krótkie i kompetentne wyjaśnienie nazw i pojęć składających się na sztukę kulinarną. Od gatunków wódek i win, przez rodzaje makaronu, sposoby przygotowywania... czytaj dalej

Kuchnia dla zapracowanych
Hamilton Denise, Jakel Chantal Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL

4-tygodniowe menu wg norm kanadyjskich i amerykańskich. Przepisy na szybkie potrawy o małej zawartości tłuszczu. Lista zakupów na każdy dzień. Wartość odżywcza produktów w tabelach. Plan gry - jak krok po kroku... czytaj dalej