Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 211351 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Szaszłyk to przyjemność
Igras Kazimierz Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

Przyrządzenie szaszłyku, według podanych przepisów, nie przysporzy nikomu problemów. Za to pozwoli rozwinąć inwencję każdemu, kto zechce go wykonać najlepiej i najsmaczniej.... czytaj dalej

Potrawy z pomidorów
Cornelia Schinharl Wydawnictwo: Wiedza i Życie

Pomidory znajdują w kuchni różne zastosowanie - można nimi dekorwać kanapki, są składnikami wielu sałatek, nadają aromat i smak zupom i sosom. Można je smażyć, duśić, piec lub suszyć. Można też nadziewać i... czytaj dalej

Kuchnia Rosyjska Ponad 200 tradycyjnych przepisów zebranych ze wszystkich regionów Rosji
Łukasik Inna, Sado Agnieszka Wydawnictwo: Rea

Doskonałe kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej rosyjskiej sztuce kulinarnej - jednej z najbogatszych, najciekawszych i najbardziej urozmaiconych kuchni świata.... czytaj dalej

Szybkie gotowanie
praca zbiorowa Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie

Wszyscy cierpimy na ciągły i dokuczliwy brak czasu - natomiast chętnie jedlibyśmy wartościowe i smaczne posiłki. Jak to zrobić? Jak szybko przygotować taki obiad czy kolację? W książce znajdziemy wiele rad... czytaj dalej

Cztery pory smaku
Urszula i Radosław Lemańscy Wydawnictwo: Instytut Wydawniczy Kreator

W książce wprosty spoób poruszony jest temat zdrowego odżywiania zgodny z rytmem pór roku. A wszystkie zawarte przepisy mozna wykorzystywać dosłownie lub traktować jako propozycję dla własnych inwencji kulinarnych.... czytaj dalej

Nowa quchnia artystyczna/ kuchnia świata
Marta Gessler, Agnieszka Kręglicka Wydawnictwo: Znak

Świeże spojrzenie na kuchnię, wysmakowana szata graficzna - oraz zupełnie nowe przepisy znanych m.in. z "Wysokich Obcasów" restauratorek. Marta Gessler przypomina czytelnikom, że w gotowaniu najważniejsze... czytaj dalej

Pieczenie chleba
Linda Doeser Wydawnictwo: Parragon

Książka zawiera starannie opracowane przepisy, przedstawione krok po kroku, a także cenne rady, dzięki którym nauczysz się, jak najlepiej korzystać z automatu do pieczenia chleba.... czytaj dalej

Spaghetti na różne sposoby
Cornelia Schinharl Wydawnictwo: Wiedza i Życie

Spaghetti to bez wątpienia jedna z najbardziej znanych i najchętniej jedzonych potraw na świecie. Olbrzymia róznorodność sosów i dodatków, z którymi można podawać spaghetti sprawia, że nigdy się nie nudzi.... czytaj dalej

Wina Francji
Collombet Francois, Paireault Jean - Paul Wydawnictwo: Twój Styl

Wina francuskie od lat cieszą się zasłużoną renomą. Są uosobieniem tego, co w winie eleganckie, wytworne i indywidualne, bo wino z każdego regionu Francji ma swój własny charakter i osobowość. Książka ta ma... czytaj dalej

Bale noblistów
Bodin Helene Wydawnictwo: angielskie

Książka zawiera wybrane przepisy na potrawy proponowane laureaom Nagród Nobla w ciągu całego ubiegłego stulecia, począwszy od 1901 roku. Przepisy zostały dostosowane do współczesnej kuchni i są przewidziane... czytaj dalej