Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209785 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Bez tłuszczu
praca zbiorowa Wydawnictwo: OLESIEJUK

Pożywne i smaczne dania z niską zawartością tłuszczu. Ponad 40 łatwych i w pełni sprawdzonych przepisów. Duże fotografie, przedstawiające każde z dań, a także kolorowe ilustracje wieu składników.... czytaj dalej

Wielka kuchnia Włoch
Franconeri Silvana Wydawnictwo: SAMP

Aromaty, kolory i smaki kuchni włoskiej przedstawione w tej książce pochodzą z tradycyjnych przepisów włoskich kuchni regionalnych, wielokrotnie sprawdzonych w praktyce. Są tu potrawy na każdy stół, które zadowolą... czytaj dalej

Kuchnia polska (wersja angielska)
opr. Alina Fedak Wydawnictwo: Exlibris

Kuchnia polska nie jest pojęciem jednoznacznym, raz na zawsze ustalonym i niezmiennym - przez wieki wchłaniała i adaptowała potrawy kuchni francuskiej, włoskiej, litewskiej i żydowskiej. Mówi się o niej wprawdzie... czytaj dalej

Po prostu gotuj!
Pascal Brodnicki Wydawnictwo: Media.worxx

Pascal Brodnicki urodził się 5 września 1976 w Lille we Francji. Dla Francuzów jest Polakiem (mimo że nie ma polskiego akcentu), dla Polaków Francuzem. Gotowania uczył się w szkołach gastronomicznych w Lille... czytaj dalej

Tarty. Słodkie i pikantne
Zasieczna Bożena Wydawnictwo: Muza

Książka zawiera ponad 80 bardzo różnorodnych przepisów na smaczne i nie sprawiające kłopotów podczas przygotowywaniu tarty. Doskonałą pomocą są zdjęcia poszczególnych etapów prac. W poradniku umieszczono wiele... czytaj dalej

Żywienie w chorobach nerek
Zofia Wieczorek-Chełmińska Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL

W książce znajdą Państwo propozycje diet zalecanych m.in. w niewydolności i zapaleniu nerek, w kamicy nerkowej oraz u osób po przeszczepie.... czytaj dalej

Przekąski mięsne i rybne Zupy z warzyw Ciasta drożdżowe i biszkoptowe Dania z drobiu (PAKIET)
Aszkiewicz Ewa Wydawnictwo: Publicat

Kolekcja praktycznych książek kucharskich, dzięki którym przygotujesz smaczne:- przekąski mięsne- zupy- ciasta- dania z drobiu.W książkach znajdziesz:- sprawdzone przepisy- kolorowe fotografie gotowych potraw-... czytaj dalej

Dania z wołowiny
Maciej Kuroń Wydawnictwo: Dolnośląskie

W tej książce znajduje się 27 przepisów na dania z wołowiny, która jest mięsem najbardziej uniwersalnym i najbardziej zróżnicowanym cenowo. Można ja przyrządzać stosując różne techniki kulinarne. Jest używana... czytaj dalej

Co mógł jadać Jezus?
Colbert Don Wydawnictwo: Videograf II

W książce Dr Colbert radzi, co zrobić, aby jadać zdrowo, pozostawać w dobrej kondycji i cieszyć się życiem. Podaje również przepisy, dane o wartościach odżywczych oraz praktyczne porady. Odkryj stary ja świat... czytaj dalej

Kuchnia chińska podbija świat
Wolfgang W. Reichert, Eugene H. Liu Wydawnictwo: OLESIEJUK

75 przepisów z kuchni chińskiej oprawione niezwykłymi zdjęciami. W książce znajdziemy też regionalne przyprawy, napoje i inne smakołyki, co pomoże nam zrozumieć smak orientalnej kuchni.... czytaj dalej