Recenzja książki: Pensjonat marzeń

Recenzuje: Bookszonki

Po Szkole żon przyszła pora na drugi tom, Pensjonat marzeń.

Poznajemy dalsze losy naszych bohaterek, które zmagają się z nowymi wyzwaniami a także pojawiają się kolejne nowe osoby.

Misia ma kryzys miłosny, Ewelina szuka budynku pod drugą szkołę żon, Jadwiga/Jagoda jest na rozstaju dróg a Konrad naciska na ślub, do tego Marta walczy ze samą sobą i trenuje silną wolę.

To tak w skrócie o tym, czego można się spodziewać tym razem, sami musicie przeczytać całość by poznać losu naszych bohaterek.

Książka nie jest duża objętościowo więc spojlerów więcej nie będzie.

Powiem Wam tylko, że miejsce, które dziewczyny postanowiły zaadaptować na pensjonat marzeń jest miejscem z duszą i historią.

O ile Szkoła żon stawiała głównie na kobiety i ich szczęście oraz życie w zgodzie ze sobą, o tyle Pensjonat marzeń pokazuje, że siła może tkwić w miłości i warto mieć wsparcie w postaci drugiej osoby, na dobre i na złe.

Tę część również przeczytałam szybciutko jednak jeśli miałabym wybrać, to pierwszy tom wywołał we mnie dużo więcej emocji i skłonił do refleksji.

Natomiast druga część to już comfort book, przyjemna aczkolwiek niepozbawiona dramatów lektura idealna na ten zimowy czas.

Książka o kobietach i dla kobiet, o wyborach i ich konsekwencjach, o rodzinie i przyjaźni oraz marzeniach.

Fantastyczne jest to, jak wszystkie osoby mogą na sobie polegać i mają wsparcie przyjaciół, nawet kiedy skrytykują to robią to w dobrej wierze i by ich bliskim było lepiej.

Muszę także przyznać, iż myślałam, że ten pensjonat będzie jednak miał inne zadanie bo po drodze wydarzyło się trochę, co mogłoby zmienić przeznaczenie obiektu jednak nadal pozostanie to Szkoła żon, tyle, że w innej lokalizacji.

Oczywiście dalej występują pikantne (nawet bardzo) sceny co jednak się świetnie składa, że jest ich dużo mniej niż w poprzednim tomie.

Tym razem focus jest ustawiony na emocje i bardzo mi się ta odmiana podobała.

Romans, przyjaźń, miłość, rodzina, marzenia i nadzieje a także przeszłość - taki miks można odnaleźć w tej niewielkiej ilości stron.

Kup książkę Pensjonat marzeń

Zobacz opinie o książce Pensjonat marzeń
Książka
Pensjonat marzeń
Magdalena Witkiewicz
Nie ma jak u mamy
Magdalena Witkiewicz0
Okładka ksiązki - Nie ma jak u mamy

Tęskniliście za Milaczkiem? Młodą kobietą, która nieustająco poszukuje miłości swojego życia? Milenka, którą pokochały polskie czytelniczki...

Połączone
Magdalena Witkiewicz0
Okładka ksiązki - Połączone

Silan prezentuje poruszające losy czterech Polek, których życie odmieniły Paryż, wielka miłość i niezwykłe sploty wydarzeń. To historie połączone uczuciem...