Jak wiele kobiet było na diecie i obiecywało zgubić kilka zbędnych kilogramów? Z pewnością bardzo wiele. Próbujemy być perfekcyjne, bo z każdej strony jesteśmy atakowane nieskazitelnymi figurami celebrytek. Wydawałoby się, że trzeba mieć czas, pieniądze i prywatnego trenera, aby dbać o formę. Katarzyna Bosacka w swojej książce Kasia Bosacka cudnie chudnie. Żegnaj pulpecie obala wszelkie mity i radzi, jak najlepiej zacząć swoją dietę.
Nikt za nas tego nie zrobi
Autorka przekonuje, że nikt za nas nie wstanie z wygodnego fotela, nie przebiegnie kilku kilometrów i nie wykona masy ćwiczeń. Jeżeli chcemy schudnąć, to tylko w nas tkwi siła, inni powinni jedynie nas motywować i wspierać. A wspieranie polega tym, by nie jeść przy Pulpecie na diecie żadnych przysmaków. Każdy z nas jest w stanie wymyślić tuzin wymówek, aby nie ćwiczyć. Bo przecież jesteśmy zapracowani i nie mamy czasu na ćwiczenia, bo trzeba zająć się domem, ugotować obiad, posprzątać. Bo siłownia jest droga, a zdrowe jedzenie kosztuje i nie smakuje tak dobrze.
Wszyscy mamy słabości
Katarzyna Bosacka przede wszystkim pokazuje, że jest taka sama jak jej czytelniczki. Ma swoje obowiązki, rodzinę i inne zajęcia. Ale udowodniła sobie i innym, że potrafi schudnąć. Ta książka jest świetnym motywatorem, aby zacząć coś ze sobą robić. Autorka w poszczególnych rozdziałach wymienia rzeczowe rady, jak zacząć się odchudzać, co robić, a czego unikać. Jakie potrawy są zdrowe, a w jakich produktach czai się zło. Pomaga dobrać odpowiednią wodę mineralną czy wagę łazienkową.
Chce się ćwiczyć
Książka Bosackiej sprawia, że człowiek chce się ruszyć z miejsca, zacząć biegać czy po prostu ćwiczyć. To świetnie napisany poradnik, przemyślany i niosący wiele praktycznych porad. A nawet, jeżeli ktoś nie zamierza się odchudzać, i tak odnajdzie wiele porad, które można zastosować w kuchni. Bosacka pisze zwięźle, zabawnie i przystępnie. Wymienia sporo przykładów motywujących do działania. Jest szczera, otwarcie przyznając się do własnych słabości. W efekcie naprawdę warto sięgnąć po ten poradnik.
Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami oraz...
Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów...