Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

Ocena: 5 (1 głosów)

Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich.

W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołabków będzie z Wami!
Kasia Bosacka

 

źródło opisu: Wydawca

Informacje dodatkowe o Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej:

Wydawnictwo: Publicat
Data wydania: 2016-11-23
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 9788324522040
Liczba stron: 168
Ilustracje:zdjęcia potraw

więcej

Kup książkę Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej - opinie o książce

Autorka książki pt. „ Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej” tym razem zaprasza Czytelnika do poznania nowoczesnej tradycji z użyciem przepisów w polskiej kuchni.

Książka składa się 5 rozdziałów następującej treści:

1. Przystawki zimne

2. Przystawki gorące

3. Zupa – nasza duma narodowa

4. Dania główne

5. A na deser

Przepisy, które zwróciły moją szczególną uwagę to:

śledź w konfiturze z czerwonej cebuli, chrupiąca sałatka jarzynowa, eleganckie kanapki koktajlowe, szparagi w szynce z kremem chrzanowym i szczypiorkiem, pasztet z musem żurawinowym i kremem chrzanowym, krem z kurek, szparagowa w dwóch kolorach, sernik na zimno z jagodami, domowe pralinki, krówki, śliwki w czekoladzie, mazurek cytrynowy z bakaliami, ciasto buraczane.

Pani Katarzyna Bosacka proponuje prostą kuchnię bogatą w warzywa, owoce, które można wykorzystać jako dodatek – źródło dodatkowych witamin.

Każdy z zaprezentowanych rozdziałów opisany jest precyzyjnie, co stanowi zachętę do przyrządzenia przepisu.

Książka została napisana z pasją, z doświadczeniem oraz lekkim językiem, zawiera pięknie wykonaną grafikę w tekście, zdjęcia potraw autorki oraz dobraną odpowiednio czcionkę, która ułatwia czytanie.

Elementem dodatkowym w książce jest to, że autorka z pomysłem podpowiada Czytelnikom, gdzie mogą kupować produkty na składniki do podanych przez nią przepisów.

Lubię kiedy nowoczesna kuchnia otwiera wiele nowych horyzontów i można rozwinąć na nowo swój talent kulinarny w nawiązaniu do pozyskiwania tak cennych porad do gotowania jakie udzieliła Pani Katarzyna Bosacka.

Wystarczy dobre posługiwanie się nożem, pomysł, estetyka podanego dania z przepisu autorki, a ma szansę znaleźć na każdym polskim stole.

Twarda oprawa, s.168, Wydawnictwo Publicat, Poznań, 2016.

Polecam kuchnię autorstwa Pani Katarzyny Bosackiej.

Link do opinii
Inne książki autora
Kasia Bosacka cudnie chudnie. Żegnaj, pulpecie
Katarzyna Bosacka0
Okładka ksiązki - Kasia Bosacka cudnie chudnie. Żegnaj, pulpecie

Znana dziennikarka, prowadząca program? Wiem, co jem i wiem, co kupuję? w stacji TVN Style, pewnego dnia postanowiła cudnie schudnąć. Zakasała rękawy i...

Cuda w kuchni
Katarzyna Bosacka0
Okładka ksiązki - Cuda w kuchni

Chrupiące pączki z przejrzałych bananów, wytrawne babeczki z makaronu po rosole, gnocchi z garstki ziemniaków, podpłomyki z dowolnymi dodatkami oraz...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy