Recenzja książki: Demoniczny Mecenas

Recenzuje: Anitka_170

“Choć wcześniej rozsiewał wokół siebie mroczną, nieco tajemniczą aurę, teraz wręcz piorunował surowym, męskim urokiem”.

Victor nie spodziewał się, że przypadkowe spotkanie w księgarni z panną Clara odciśnie piętno na wiele lat. Krótka znajomość zakończyła się zaledwie po miesiącu i to w dziecinny sposób. Mężczyzna poprzysiągł zemstę i trzy lata później nadarzy się ku temu okazja, gdy kobieta zjawi się w jego kancelarii w pilnej sprawie.

Czy Hyde zrealizuje swój plan? A może da się porwać uczuciom?

Zabrałam się w końcu za najnowszą książkę autorki i od razu mówię, że żałuję, że tak późno. Przede wszystkim to genialna, zabawna i dostarczająca wrażeń historia. Świetnie się przy niej bawiłam. Zaledwie jedno popołudnie wystarczyło by przeczytać daną książkę.

Romans w klimacie historycznym to tylko od Melisy. Ona jak nikt inny potrafi wprowadzić czytelnika w specyficzny klimat przygód bohaterów. W tej części nie mogłam się zdecydować, kogo bardziej lubię, główni bohaterowie wykreowani zostali niesamowicie.

Clara z pozoru niewinna i nieśmiała kobieta, która skrywa w sobie wiele odwagi i determinacji. Nie zawsze wszystko wychodziło tak, jak sobie zaplanowała w głowie, lecz uczucia były silniejsze. Jednakże panna Bannet potrafiła pokazać pazurki.

“Choć przypominasz anioła, w głębi duszy jesteś diablicą”.

Victor też potrafił być złośliwy, dosadny w swoich komentarzach i przede wszystkim pałał zemstą. Nienawiść mieszała się z pożądaniem, któremu nie tak łatwo się oprzeć. Dominuje Twoje myśli i skłania do kapitulacji nawet gdy nie chcesz.

“Teraz był twardym i nieznoszącym sprzeciwu mężczyzną, którego trudno było nakłonić do czegoś, czego on sam nie chciał.”

Już od pierwszej przeczytanej książki dałam się oczarować piórze autorki i to zauroczenie trwa do dziś. Nic dziwnego, że cieszyłam się jak dziecko na kolejną jej książkę. W tej chwili czekam na to, co jeszcze wymyśli.

A wy dajcie się porwać relacji Victora i Clary oraz ich słownym potyczkom. Ogromnie polecam.

Tagi: romans literatura obyczajowa Romans historyczny

Kup książkę Demoniczny Mecenas

Melisa Bel ;
Diabelski Hrabia
Melisa Bel0
Okładka ksiązki - Diabelski Hrabia

Jocelyn zna hrabiego Winstona od dziecka. Nie wie, że ten mroczny mężczyzna był w niej niegdyś zakochany. Kiedy wychodzi za mąż za jego kuzyna, Edwarda...

Kapitan Ross
Melisa Bel 0
Okładka ksiązki - Kapitan Ross

Lady Helen Williams jest uważana przez towarzystwo za piękną, niedostępną i… wybredną. Mimo że od trzech sezonów króluje na salonach, nie spieszy...