Recenzja książki: Anioł na główce od szpilki

Recenzuje: ubookmi

“Anioł na główce od szpilki” autorstwa Aleksandry Rak to fascynująca i ciepła opowieść, która przenosi czytelnika w świat pełen emocji i nadziei. Główna bohaterka, Maja, po serii życiowych niepowodzeń, postanawia odmienić swoje życie, przeprowadzając się do mieszkania po dziadkach w familoku. Tam stara się odnaleźć spokój i wrócić do swojej pasji, szycia aniołów na starej maszynie z duszą.

Autorka mistrzowsko kreuje postać Mai: mądrej, uczynnej i zdeterminowanej kobiety, której obecność wnosi ciepło i radość do życia innych. Takie osoby chcielibyśmy mieć obok siebie, otaczając się ich pozytywną energią i uśmiechem.

Wraz z Mają poznajemy jej sąsiadów: energiczną Zuzę, która mimo pozornej siły zmaga się z własnymi problemami, Gertrudę, samotną matkę z trudną przeszłością oraz Bogdana, artystę i ślusarza, z którym Maja nawiązuje szczególną więź. Każda z tych postaci wnosi do historii unikalne doświadczenia, tworząc prawdziwą i życiową mozaikę ludzkich losów.

Tajemnicze pojawienie się włóczkowych aniołków w Czerwionce staje się katalizatorem zmian, inspirując Nikodema do podjęcia ambitnego projektu i angażując Maję w działania, które mogą odmienić życie wielu samotnych osób. Ta wciągająca i emocjonalna opowieść udowadnia, że dobro wraca, a ciepłe uczucia potrafią budzić anioły w każdym z nas.

“Anioł na główce od szpilki” to prawdziwy balsam na duszę, dodający nadziei i przywracający wiarę w ludzi. Autorka stworzyła wyjątkową książkę, która koi serce i przypomina, jak ulotne są chwile oraz jak ważne jest bycie dobrym dla innych. Czytając tę kojącą powieść, serce się raduje, a my sami zaczynamy dostrzegać piękno w otaczającym nas świecie.

Tagi: anioły handmade przeprowadzka sąsiedzi projekt samotność miłość

Kup książkę Anioł na główce od szpilki

Zobacz opinie o książce Anioł na główce od szpilki
Książka
Niełatwe powroty
Aleksandra Rak0
Okładka ksiązki - Niełatwe powroty

Patrycja wiele lat temu wyjechała do Irlandii i tam ułożyła sobie życie. Martyna skupia się na rozwijaniu własnego biura architektonicznego. Klaudia...

Wioska Małych Cudów (ilustrowane brzegi)
Aleksandra Rak0
Okładka ksiązki - Wioska Małych Cudów (ilustrowane brzegi)

Magiczne miejsce w urokliwej zimowej scenerii, roziskrzone tysiącami migoczących świateł i otulone odurzającym zapachem świerka, cynamonu i pomarańczy...