Kobieta w deszczu

Tom 1 cyklu Saga nadmorska (I)

Jeśli jesteście fanami literatury obyczajowej to mam dla Was historię, która Was wzruszy, doprowadzi do łez, ale też zmotywuje do działania.

Psychoterapeutka Aletta Różańska pracuje w Kołobrzegu. Otworzyła własną praktykę w gabinecie, który dostała w spadku po swoim mentorze. Oddana pacjentom kobieta prowadzi spokojne życie. Wtedy w jej gabinecie pojawiają się dwie kobiety.
Julia przechodzi kryzys emocjonalny, do którego przyczynił się toksyczny partner. Kobieta zgłasza się do Aletty.
Eryka ma męża i dzieci. Jednak nie potrafi poradzić sobie ze zmianami i emocjami. Zapisuje się do doktora Zakrzewskiego, ale na miejscu okazuje się, że trafia na Alettę.
Jesteście ciekawi, co wyniknie ze spotkania tych trzech kobiet?

"Kobieta w deszczu" to opowieść o trzech kobietach, trzech pokoleniach, problemach tych samych, ale opowiedzianych z trzech różnych perspektyw.
Autorka porusza w tej książce życiowe tematy, które mogą dotyczyć nie jednego czytelnika. Problemy, które trapią bohaterki powieści pokazują, że gdy nie radzimy sobie warto zwrócić się o pomoc do specjalisty. Wszystko jest do rozwiązania, a ciągnące się za nami demony przeszłości możemy przepracować za pomocą innych osób na terapii. Autorka tą historią pokazuje, że za zamkniętymi drzwiami często rozgrywają się różne kryzysowe sytuacje, a bez pomocy innych i wsparcia ciężko pozbierać się.
Zdecydujemy jest to książka, która zmusza do przemyśleń, ale też daje nadzieję na lepsze jutro. Zawsze warto zmienić coś w swoim życiu.
Czuję niedosyt i będę czekała na kolejny tom.
Warto przeczytać. Będziecie wzruszeni na maksa!
Polecam!

Informacje dodatkowe o Kobieta w deszczu:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2023-01-18
Dodał/a opinię: brunetkabooksrec

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Kobieta w deszczu

Kup książkę Kobieta w deszczu

Sekret wyspy
Dorota Milli0
Okładka ksiązki - Sekret wyspy

Uparta i zadziorna Wiktoria Popławska pragnie spokojnie prowadzić swoją restaurację ,,Kotwica" i cieszyć powrotem ukochanych sióstr do Dziwnowa...

Szansa od losu
Dorota Milli0
Okładka ksiązki - Szansa od losu

STARY DOM Z MROCZNĄ HISTORIĄ, SĄSIEDZKIE TAJEMNICE I PIĘKNE NADMORSKIE KRAJOBRAZY! Wiosna w Ustce budzi się do życia, a wraz z nią pojawia się miłość...