Głośniej

Współpraca

Głośniej Anna Górna

Książka jest z kategorii thriller muzyczny. Spotykam się z tą kategorią i autorką poraz pierwszy i jestem bardzo mile zaskoczona. Akcja rozgrywa się w kilku różnych wymiarach czasowych dzięki temu w sposób stopniowy poznajemy szczegóły z życia głównych bohaterów. Pozycja trzyma bardzo długo w napięciu i sugeruje nam bardzo wielu morderców co tylko uatrakcyjnia nam czytanie.

Historia zaczyna się od powrotu zespołu Diety Birds po kilkunastu latach ponownie na scenę. Wszystko by się układało gdyby nie znalezienie martwego basisty zespołu Trevora Davisa. Pierwszą podejrzaną jest jego młoda asystentka Abby Russel, Nikt nie ma niepodważalnych dowód aby ująć sprawcę. Każdy z zespołu ma cos na sumieniu typu wyroki czy używki. Sprawa się komplikuje gdy do hotelu w którym został znaleziony martwy basista, pojawia się jego żona z dziećmi, wtedy także pojawiają się nowe pytania i okoliczności.

Książka do końca trzyma w napięciu. Niestety nie da się jej streścić, ponieważ ujawniło by zbyt wiele ważnych faktów, które niestety odbierają radość z czytania tej książki. Idealne było połączenie różnych stref czasowych tak aby każdy szczegół poznawać etapami i się do niego przyzwyczajać. Dużym plusem jest tu także nie ujawnianie wszystkiego od razu tylko przeskoki czasowe. Dzięki temu historia jest jeszcze bardziej tajemnicza i wciągająca.

Autorkę dodaje do grona ulubionych autorów i mam nadzieję że uda mi się w najbliższym czasie przeczytać jej pozostałe pozycję.

Książkę tę polecam każdemu kto lubi thriller czy kryminały. Dodatkowy akcent muzyczny dodaje tylko pikanterii całej historii.

Informacje dodatkowe o Głośniej :

Zobacz opinie o książce Głośniej

Kup książkę Głośniej

Kraina złotych kłamstw
Anna Górna0
Okładka ksiązki - Kraina złotych kłamstw

W listopadzie 2004 roku w angielskim hrabstwie West Sussex dochodzi do zaginięcia dwudziestodwuletniej Julie Pearson, partnerki wschodzącej gwiazdy kina...

Dolina straconych złudzeń
Anna Górna 0
Okładka ksiązki - Dolina straconych złudzeń

Górskie miasteczko u podnóża Eigeru, gdzie wszyscy się znają, ale mało kto dobrze sobie życzy, jednoczy nagle jedno – strach przed grasującym...