2 odcinek 28 sezonu Kuchennych rewolucji był jednym z najbardziej nietypowych w dotychczasowej historii programu. Chyba nigdy dotąd rewolucja nie została przerwana na ponad 2 tygodnie! Magda Gessler wybrała się na warszawski Ursynów, jednak sytuacja prawna restauracji była wątpliwa i jej prawnik musiał pomóc proszącemu o pomoc właścicielowi. Gdy restauratorka wróciła, wprowadziła zmiany. Powstała Karczma u Ceprów, która serwuje kuchnię góralską. Czy warto się do niej wybrać?
Na warszawskim Ursynowie usytuowana była restauracja Karpielówka, której prowadzeniem zajął się mężczyzna pracujący tam wcześniej jako kelner. Tym razem jednak nie słyszeliśmy o gigantycznych długach, choć wypłaty dla pracowników były opóźnione i docierały w wielu ratach. Natomiast prowadzący knajpę pan Marcin nie miał dostępu... do konta firmowego! Gdy go uzyskał, okazało się, że... z konta znikają pieniądze. Sytuacja restauracji była tak skomplikowana, że interweniować musiał prawnik Magdy Gessler, a rewolucje zostały przerwane na prawie 2 tygodnie. Po tym czasie rewolucję wznowiono, a Karpielówka zmieniła się w Karczmę u Ceprów
Kuchenne Rewolucje: Karczma u Ceprów – opis
To nie były spokojne rewolucje, jakich wiele. To był jeden z tych odcinków, które fani programu zapamiętają na długo. Magda Gessler nie miała daleko – wybrała się do warszawskiej dzielnicy Ursynów. Tam spotkała pana Marcina, dawnego kelnera, który bardzo chciał zostać restauratorem.
Czytaj także: Przysięga - odc. 801 - streszczenie - Drugie badanie da pozytywne wyniki?
Niestety, okazało się, że nie potrafił ogarnąć własnego biznesu. Nie panował nad finansami, nie kontrolował pracowników, którzy byli jego dawnymi kolegami z pracy. Nie mieli też wiary w to, że w restauracji cokolwiek się zmieni - tym bardziej, że właściciel nie podejmował własnych decyzji, lecz wszystko konsultował przez telefon z tajemniczym mężczyzną. Atmosfera była dziwna. Aby przekonać się, jak potoczyła się rewolucja, zobaczcie odcinek na Player.pl.
Kuchenne Rewolucje: Karczma u Ceprów – czy restauracja dalej istnieje?
Tak, Karczma u Ceprów działa. Magda Gessler miała wprawdzie mieszane uczucia, ale ostatecznie nie oceniła rewolucji jako całkowicie nieudanej - pozostawiła ocenę widzom, potencjalnym klientom restauracji.
Kuchenne Rewolucje: Karczma u Ceprów – czy warto?
W sieci pojawiły się już pierwsze recenzje Karczmy u Ceprów po kuchennych rewolucjach. Odwiedzający doceniają klimat restauracji i sprawną, profesjonalną obsługę. Co do dań, niektórzy są bardzo zadowoleni, inni do dań - nie tylko tych rewolucyjnych - mają krytyczne uwagi. Ogólnie jednak ocena 4.2 w mapach Google przy ponad 1400 opinii pozwala żywić pewne nadzieje, że w restauracji będzie smacznie
Kuchenne Rewolucje: Karczma u Ceprów – lokalizacja, gdzie jest?
Karczma u Ceprów usytuowana jest na warszawskim Ursynowie, przy ulicy Indiry Gandhi 11.
Kuchenne Rewolucje: Karczma u Ceprów – parking
Z parkingiem - jak to w stolicy - może być niejaki problem. Są wprawdzie płatne miejsca postojowe wzdłuż okolicznych ulic, jest też nieopodal sklep Biedronka, pod którym będzie można pozostawić samochód. Należy się jednak spodziewać opłat parkingowych
Kuchenne Rewolucje: Karczma u Ceprów – menu
W Karczmie u Ceprów Magda Gessler postawiła na kuchnię góralską. Dania rewolucyjne to pulpety z baraniny, kwaśnica parzybroda, napoleonka i ptyś. Ale to nie jedyne propozycje
Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja Don Martinez. Jak wypadły zmiany w Rybniku?
W Karczpie u Ceprów restauratorzy proponują nam również śledzie w śmietanie i tatar wołowy spośród przystawek, kaszankę, oscypki z boczkiem, żur z borowikami, nieśmiertelną karkówkę z grilla, pierś z kurczaka, wątróbkę, jadło drwala (czyli polędwiczki wieprzowe). Mamy też kaczkę „Karpielówkę" na duszonych jabłkach, golonkę czy pstrąga panierowanego.
Karczma u Ceprów – ceny
W Karczmie u Ceprów goście znajdą dania na każdą kieszeń. Potrawy Magdy Gessler: pulpety z baraniny kosztują 59 zł, kwaśnica - 32 zł, a desery: napoleonka - 34 zł, zaś ptyś - 19 zł. To nie jest bardzo drogo, jak na knajpy po Kuchennych Rewolucjach.
Jeśli chodzi o dania spoza rewolucyjnej karty, rosół kosztuje tu 21 zł, wątróbka - 35 zł, a kaczka „Kapierlówka" - 69 zł. Pstrąga czy golonkę zjemy za około 60 zł, zaś placki ziemniaczane - za około 33 zł. W menu są również pierogi. Dla dzieci restauratorzy proponują swoją wersję nuggetsów – paluszki drobiowe w cenie 29 zł z frytkami, ziemniakami lub kaszą bul gur i surówką.
Karczma u Ceprów – godziny otwarcia
Kiedy otwarta jest Karczma u Ceprów? Co ciekawe, możemy tu zjeść przez cały tydzień. W niedziele i poniedziałki restauracja otwarta jest od 12:00 do 20:00, zaś w pozostałe dni tygodnia (od wtorku do soboty) - od 12:00 do 22:00.