W 1 odcinku 28 sezonu Kuchennych rewolucji Magda Gessler wybrała się do Bydgoszczy, gdzie wprowadziła zmiany w restauracji Ani i Jakuba. W ten sposób powstała Restauracja Dzikowisko, która kusi gości dziczyzną. Czy warto ją odwiedzić?
W Bydgoszczy mieściła się restauracja Gusto Kuchnia i Wino, której właściciele kompletnie nie mogli sobie poradzić z realizacją marzeń. Tonęli w długach, a sytuacja lokalu stawała się coraz bardziej dramatyczna. W końcu poprosili o wsparcie Magdę Gessler, a ta błyskawicznie ruszyła na pomoc. Ostatecznie powstała restauracja Dzikowisko. Co w niej zjemy i czy warto ją odwiedzić?
Kuchenne Rewolucje: Dzikowisko – opis
Magda Gessler odwiedziła Bydgoszcz, gdzie mieściła się knajpa prowadzona przez Anię i Jakuba. Restauracja była ich wielkim marzeniem, a gdy powoli się rozwijała, zdecydowali się na wynajęcie dużo większego lokalu.
Czytaj także: W obronie rodziny oraz swojego imienia... – Drapacz chmur
Niestety, koszty remontu ich przerosły. Ostatecznie nie tylko wykorzystali wszystkie oszczędności, ale i popadli w długi. W końcu remont dokończyli własnymi siłami. Niestety, sytuacja restauracji się nie poprawiła. Magda Gessler stworzyła w tym miejscu Restaurację Dzikowisko. Chcesz dowiedzieć się więcej, co wydarzyło się w odcinku programu? Zobacz cały odcinek na Player.pl
Kuchenne Rewolucje: Dzikowisko – czy restauracja dalej istnieje?
Tak, Dzikowisko działa i chyba prosperuje. Magda Gessler była zadowolona z efektów rewolucji, więc knajpa nadal serwuje dania z dziczyzną.
Kuchenne Rewolucje: Dzikowisko – lokalizacja, gdzie jest?
Dzikowisko mieści się w Bydgoszczy przy ulicy Fredry 1a.
Kuchenne Rewolucje: Dzikowisko – parking
Dzikowisko położone jest w centrum Bydgoszczy, nieopodal dworca. W pobliżu znaleźć można kilka miejsc parkingowych, jest też duży, lecz płatny parking.
Kuchenne Rewolucje: Dzikowisko – menu
W Dzikowisku Magda Gessler przygotowała menu opierające się na dziczyźnie. Zjemy tam żur, barszcz czerwony, czerninę kujawską oraz gulaszową.
Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Karpielówka". Czy zmiany w Warszawie się udadzą?
Najważniejsze są jednak dania „rewolucyjne", a wśród nich: sałatka jarzynowa, dziki rosół, bigos z dziczyzny, kotlet z dzika, sałatka dzikowisko oraz beza ze śliwkami.
Restauracja Dzikowisko – ceny
Ceny w Dzikowisku są mocno zróżnicowane. Potrawy polecone przez Magdę Gessler kosztują od 20 - 70 zł. Sałatka jarzynowa kosztuje 21 zł, dziki rosół - 28 zł, bigos - 42 zł, kotlet z dzika - 68 zł, sałatka 32 zł a deser - beza ze śliwkami - 36 zł.
Restauracja Dzikowisko – godziny otwarcia
Kiedy otwarte jest Dzikowisko? W lokalu zjeść można od wtorku do niedzieli. Od wtorku do czwartku zjemy w godzinach 13:00-20:00, w piątek i sobotę - 13:00-22:00, a w niedzielę 12:00-18:00. Dania zamawiać można z dostawą, zjeść na miejscu, są też dostępne na wynos.