Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 203986 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

05 WRZEŚNIA 2018
Dzikie kiszonki i inne fermentacje
Kaja Nowakowska Wydawnictwo: Pascal

Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania! Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą... czytaj dalej

22 SIERPNIA 2018
Depresja. Jedzenie, które leczy
Maciej Szaciłło Wydawnictwo: Zwierciadło

Jak wspomóc ciało i umysł, aby jak najdłużej cieszyć się zdrowiem i szczęściem? Depresja jest jedną z najczęściej występujących chorób na świecie. Według statystyk WHO w 2017 r. na świecie cierpiało... czytaj dalej

Wściekły kucharz
Anthony Warner Wydawnictwo: Buchmann

Koniec z dyktatem komosy i kaszy! Dzięki książce Angry Chef nie dasz się już nabrać na żadną żywieniową modę i zaczniesz jeść normalnie. Angry Chef to popularnonaukowe opracowanie największych mód jedzeniowych... czytaj dalej

Zdrowe przetwory. 80 przepisów. Konfitury, kiszonki, pesto i wiele innych
Jolanta Naklicka-Kleser Wydawnictwo: Zwierciadło

Ciesz się pysznymi smakami przez cały rok. Zdrowe przetwory to niemal 80 przepisów na wyjątkowe przetwory - nie tylko pyszne, ale i zdrowe. W książce znajdziesz przepisy na tradycyjne przetwory - zarówno... czytaj dalej

20 SIERPNIA 2018
Domowa spiżarnia zdrowia. Przetwory, które leczą
Zbigniew T. Nowak Wydawnictwo: Wydawnictwo AA

Nowatorska książka o leczeniu chorób domowymi przetworamiNasze prababki rzadko chodziły do apteki, być może nie posiadały dyplomów uczelni medycznych, a jednak potrafiły skutecznie zadbać o zdrowie... czytaj dalej

01 SIERPNIA 2018
Burgery. Domowy fast food
praca zbiorowa; Wydawnictwo: Buchmann

Burger to prawdziwy celebryta wśród fastfoodowych dań. Nic w tym dziwnego, gdyż jest naprawdę pyszny, jeśli został dobrze przyrządzony. Burgery robi się z różnych gatunków mięsa, a nawet... czytaj dalej

25 LIPCA 2018
Dzika kuchnia
Łukasz Łuczaj Wydawnictwo: Nasza Księgarnia

Zielnik i książka kucharska w jednym! To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał... czytaj dalej

Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków
Paweł Lis Wydawnictwo: Nasza Księgarnia

Rozsmakuj się w historii dawnych Słowian! Gdy myślimy o tym, co jadali i pijali nasi przodkowie we wczesnym średniowieczu, zazwyczaj przychodzą nam do głowy dwie rzeczy: mięso i piwo. Jednak menu dawnych Słowian... czytaj dalej

04 LIPCA 2018
Happy Food. Przez żołądek do szczęścia
Henrik Ennart Wydawnictwo: Burda Książki

Hamburger o działaniu przeciwzapalnym? Sok z buraka zamiast viagry? To możliwe. Zawartość talerza wpływa zarówno na ciało, jak i na umysł. Może poprawić humor i wyostrzyć zmysły, leczyć stany lękowe... czytaj dalej

Kiszonki i fermentacje. Bestseller w nowej odsłonie
Aleksander Baron Wydawnictwo: Pascal

Autor ,,Kiszonek i fermentacji" powraca z rozszerzonym i poprawionym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Czy masz ochotę na: Stir fry z kiszonymi burakami i jarmużem? Tatar z kiszonym czosnkiem, rzodkiewką... czytaj dalej