Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 204393 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Słynni wegetarianie i ich ulubione przepisy
Rynn Berry Wydawnictwo: Videograf II

Książka zawiera ponad 70 przepisów na zupy, kasze i makarony, przystawki sojowe, przystawki warzywne, sałatki i kanapki, chleby i desery. Jednakże Rynn Berry to ktoś więcej niż tylko autor książki kucharskiej:... czytaj dalej

Kuchnia azjatycka
red. Marc Maula Wydawnictwo: OLESIEJUK

Książka proponuje ponad 140 przepisów na dania z Chin, Tajlandii, Indii i innych części Azji. Większość przepisów zawiera sugestie z czym najlepiej podać daną potrawę, dobre rady, ułatwiające przygotowanie... czytaj dalej

W kuchni z warzywami
Franca Feslikenian Wydawnictwo: OLESIEJUK

Dania świeże, odżywcze i pełne smaku. Przyrządzanie warzyw to uczta w wielu wspaniałych smakach i kolorach.... czytaj dalej

Dania z kuchni mikrofalowej
Hans Joachim Dobbelin Wydawnictwo: OLESIEJUK

Zaletą gotowania w kuchence mikrofalowej jest oszczędność czasu i energii oraz bogatsza zawartość mikroelementów w przygotowanych potrawach. Książka wyjaśnia prawidłowy sposób używania kuchenki oraz podaje... czytaj dalej

Szybkie dania
Ilies Angelika Wydawnictwo: Muza

Ponad sto przepisów na przkąski, dania główne i wytworne menu na specjalne okazje. Każde z proponowanych dań gotowe jest w 30 minut lub szybciej.... czytaj dalej

Zupy
Carole Clements Wydawnictwo: Parragon

Od lekkiego bulionu do zawiesistej, pożywnej zupy na zimowe dni - zupy zadziwiają różnorodnością smaków i konzystencji. Na każdą porę roku można znaleźć stosowny rodzaj zupy, czy to gorącej, czy to podawanej... czytaj dalej

Zbieramy grzyby. Przewodnik do plecaka
Grzegorz Okołów Wydawnictwo: Multico

Lubisz grzybobranie? Wybierasz się do lasu? Chcesz zbierać grzyby dobrze i odpowiedzialnie? Wrzuć przewodnik "Zbieramy grzyby" do plecaka, koszyka lub do kieszeni. Dzięki niemu łatwo odkryjesz ulubione... czytaj dalej

ywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzuski
Wieczorek-Chełmińska Zofia Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL

Choroby wątroby, dróg żółciowych i trzustki wynikają najczęściej z błędów żywieniowych, pośpiechu, ułatwień technologicznych i skażeń środowiska. Książka przedstawia porady i gotowe przepisy na potrawy, które... czytaj dalej

Szkoła gotowania
Marianne Kaltenbach, Friedrich Wilhelm Enhlert Wydawnictwo: Dolnośląskie

Autorzy - znakomici kucharze - objasniają zasady zdrowego żywienia, podają informacje o podstawowych produktach i ich przygotowaniu, a także o zastosowaniu nowoczesnego sprzętu gospodarstwa domowego. Dwanaście... czytaj dalej

Ciasta dla każdego
Jolanta Rogowiec-Nowak Wydawnictwo: brak danych

Książka zawiera 41 sprawdzonych przepisów na smakowite ciasta.... czytaj dalej