Książka nagrodzona w ramach VII Targów Książki Kulinarnej Wrocław, 3-5.XII.2004Prawdziwy smakosz potrafi długie chwile delektować się porcją dojrzałego sera, zwłaszcza gdy towarzyszyć mu będzie kieliszek dobrego wina. Ta książka będzie Wam służyć pomocą przy zakupie serów i zdobywaniu nowych kulinarnych doświadczeń.W książce omówiono najważniejsze gatunki i rodzaje serów, a także sposoby ich wytwarzania, z podziałem na poszczególne kraje. Podano 47 przepisów z całego świata na potrawy z serów. Kolorowe ilustracje zachęcają do przygotowania regionalnych dań. Znakomity przewodnik po świecie serów.
Informacje dodatkowe o Sery. Porady dla smakoszy:
Wydawnictwo: Arkady
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
8321343090
Liczba stron: 190
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,