Wyobraźnia ekonomiczna

Niewielu autorów potrafi w tak intelektualnie twórczy sposób połączyć wiedzę i oryginalne przemyślenia z dziedziny organizacji i zarządzania, ekonomii oraz socjologii, jak prof. Andrzej K. Koźmiński. Autor omawia kluczowe problemy polskiej transformacji, takie jak: Jaki kapitalizm dla Polski?, Przedsiębiorcze państwo?, Patriotyzm ekonomiczny, Wyobraźnia ekonomiczna w Polsce, W poszukiwaniu antykruchości systemu społeczno-ekonomicznego, Przedsiębiorcy i menedżerowie w procesie modernizacji zarządzania. Z wielką erudycją, posługując się przystępnym językiem, autor porusza tematy tyleż kontrowersyjne, co aktualne. Bez upraszczania, ale i bez akademickiej ,,nowomowy", autor pomaga czytelnikowi lepiej zrozumieć współczesny polski pejzaż gospodarczy w kontekście wielkich zmian i wstrząsów w gospodarce światowej.

Andrzej K. Koźmiński - profesor zwyczajny, członek PAN, ekonomista i socjolog, autor ponad 40 książek z dziedziny zarządzania publikowanych w różnych językach, wykładowca w polskich i zagranicznych uczelniach, promotor wielu wybitnych uczonych, zasiada w radach nadzorczych spółek. Zajmuje się teorią organizacji, zarządzaniem w warunkach transformacji i niepewności oraz badaniami zachowań liderów. Współzałożyciel i pierwszy wieloletni rektor Akademii Leona Koźmińskiego, obecnie prezydent tej uczelni.

Informacje dodatkowe o Wyobraźnia ekonomiczna:

Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2016-04-29
Kategoria: Ekonomia

Kup książkę Wyobraźnia ekonomiczna

Wyobraźnia ekonomiczna - opinie o książce