Odlotowe gołębie dają nura

Ochrona miasta to brudna robota. Drużyna ODLOTOWYCH GOŁĘBI uwielbia taplać się w parkowej fontannie. Do czasu! Nadchodzi DEMON PODZIEMNYCH CZELUŚCI, który wywoła NIEBYWAŁY CHAOS. Znika woda. I to WSZĘDZIE! Aby zapobiec najgorszemu, odważne ptasiory dają nura do kanałów. Czy ŻABKA NIEWIDKA i drużyna KUMATYCH ŻAB zdetronizują załogę ODLOTOWYCH GOŁĘBI?

Poznaj swoich nowych kumpli, oto ODLOTOWE GOŁĘBIE:

EKSPRES żyje na krawędzi, złoczyńców zjada na śniadanie, rozwiązuje najtrudniejsze zagadki, a co najważniejsze - ratuje wasze tyłki przed najgorszym. Wroną Wielkodziobą, porywaczami i Megagackiem, a nawet śmierdzącą bombą na festynie food trucków.

MASKOPTAK może się stać wroną, nietoperzem, ba!, nawet człowiekiem... (albo chociaż jego ręką lub nogą... czy coś w tym stylu). Nikt tak nie kocha przebieranek jak świrnięty Maskoptak, który walczy na śmierć i życie o ostatni okruszek.

PAPILOTKA supersilna, superodważna i totalnie pokręcona, nie cofnie się przed niczym, nawet będąc krok od katastrofy. Choć bycie w drużynie, to czasami ciężki kawałek chleba, ten lotny ptak poradzi sobie ze wszystkim.

WYWROTKA wykręci się z każdej opresji, czasami buja w obłokach, ale podbramkowe sytuacje to jej chleb powszedni, ma na oku cały park i nie da sobie w okruszki dmuchać, a za przyjaciółmi pójdzie w ogień.

GRUCHOT nigdy nie chowa głowy w piasek, ale czasami chodzi spać z kurami, nie tak łatwo podciąć mu skrzydła i choć może się wydawać, że walczy z wiatrakami, to podczas każdej brawurowej akcji idzie na całość.

Cudownie absurdalna - ,,Booklist" Szalona kryminalna farsa... Młodzi czytelnicy szybko ją rozpracują - ,,Kirkus Reviews" Idealna dla początkujących czytelników, którzy żądają akcji, przezabawnych porwań i walki z przestępczością - ,,School Library Journal"

Informacje dodatkowe o Odlotowe gołębie dają nura:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2023-11-08

Tagi: Dzieci od ok. 6 lat

Kup książkę Odlotowe gołębie dają nura

Odlotowe gołębie dają nura - opinie o książce

Avatar użytkownika - zabciaczyta
zabciaczyta
Przeczytane:2023-12-13, Ocena: 5, Przeczytałem,
"Odlotowe gołębie dają nura" to czwarta już część przygód skrzydlatej bandy tropiącej przestępców. Jakie przygody tym razem przeżyją pierzaści bohaterowie? Maskoptak, Gruchot, Ekspres, Papilotka i Wywrotka stawią czoła demonowi podziemnych czeluści, by rozwikłać zagadkę znikającej wody. Los rzuci je również na plażę, gdzie grasują plażowi żartownisie. Odlotowe gołębie nie będą tracić czasu i podejmą próby ich odnalezienia. Kto dorysował brodę pingwinowi, a rozgwiazdy udekorował lukrem? Na domiar złego ginie ukochany Patyczek Maskoptaka. Tego już za wiele! Czy uda się powstrzymać te psikusy? Podążajcie razem z nieustraszonymi gołębiami przez kolejne strony książki i poznajcie prawdę.  Odkryjcie kto stoi za tajemniczą chorobą ptaków i kropkami, które opanowały miasto. Czy ptasia ekipa pokona wszystkie przeciwności losu? W tej części zabawnej serii czytelnicy nie tylko będą towarzyszyć gołębiom w kolejnych misjach ratowania świata przed złem, ale i poznają różne ciekawostki na temat tychże ptaków. Podobnie jak w poprzednich częściach również i w tej nie brakuje dynamizmu i solidnej dawki humoru. Niezmiennie fabule towarzyszą komiksowe czarno-białe ilustracje.
Odlotowe gołębie polują na Chlebostwora
Ben Wood0
Okładka ksiązki - Odlotowe gołębie polują na Chlebostwora

Żeby powstrzymać potwora, trzeba stać się potworem! Odlotowe Gołębie próbują oczyścić miasto z niebezpieczeństwa! Ale jak to zrobić, gdy Ptysa Ptyś-Ptaś...

Odlotowe gołębie odpalają gniazdolot
Ben Wood0
Okładka ksiązki - Odlotowe gołębie odpalają gniazdolot

SERIAL O ODLOTOWYCH GOŁĘBIACH WKRÓTCE NA NICKELODEON! Czasem POJAWIENIE SIĘ jest bardziej tajemnicze niż ZNIKNIĘCIE! ODLOTOWE GOŁĘBIE muszą wziąć sprawy...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska