Kapitan Ameryka. Odrodzenie. Tom 6

Marzenie umarło, ale legenda przetrwała! Po ponad roku od swojej tragicznej śmierci Steve Rogers znowu żyje... w świecie koszmarów z przeszłości, gdzie każda strata boli równie mocno jak przed laty. Bucky Barnes, Czarna Wdowa, Falcon i Sharon Carter próbują ocalić przyjaciela, nie wiedząc, czy wróci do nich jako ten sam bohater, który nie tak dawno bronił swoich ideałów w superbohaterskiej wojnie domowej. Może stał się marionetką Red Skulla - albo czymś gorszym? Tak czy inaczej - Kapitan Ameryka powraca!

Oto szósty tom mrocznego thrillera szpiegowskiego ze scenariuszem Eda Brubakera - laureata Nagrody Eisnera i twórcy serii ,,Daredevil: Nieustraszony!", ,,Gotham Central" czy ,,Nieśmiertelny Iron Fist". Autorami rysunków są: Butch Guice, Bryan Hitch (,,Authority", ,,Era Ultrona") i Luke Ross (,,Jonah Hex"). Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w zeszytach #1-6 serii ,,Captain America: Reborn" , a także prolog dostępny początkowo tylko w formie cyfrowej.

Informacje dodatkowe o Kapitan Ameryka. Odrodzenie. Tom 6:

Kapitan Ameryka. Odrodzenie. Tom 6 - opinie o książce

Avatar użytkownika - PopKulturowyKoci
PopKulturowyKoci
Przeczytane:2022-02-14, Ocena: 6, Przeczytałem,

Nie można sobie wyobrazić lepszego autora do wskrzeszenia superbohatera, niż ten który samemu go uśmiercił. Ed Brubaker nie ma jednak zamiaru od razu wrzucać Steve’a w wir akcji, tak jakby nic się nie stało. Umieszczając go w odmętach powtarzających się koszmarów ma on szansę na odpowiednie wymodelowanie historii i nadanie jej należytego tempa akcji. Scenarzysta miesza tutaj przeszłość i teraźniejszość w naprawdę ciekawie zaprezentowanej mozaice wydarzeń. Serwowane przez niego fakty są zaskakujące i dość logiczne, tworząc wspólnie bardzo intrygujący komiksowy thriller (w którym nie brakuje widowiskowości). Twórca potrafi również dobrze zaprezentować pojawiających się tutaj bohaterów i towarzyszące im różnorakie emocje. Grupa herosów starających się uratować przyjaciela często działa na granicy zdrowego rozsądku, wiele ryzykując, będąc jednak gotowym ponieść konsekwencje swoich poczynań. Do samego końca nie wiadomo również jak stan, w którym znalazł się Rogers wpłynie na jego psychikę. Czy będzie on tym samym człowiekiem broniącym swoich ideałów?

Ogromne wrażenie robi tutaj nie tylko świetnie przygotowany scenariusz, ale również perfekcyjnie dobrana oprawa rysunkowa. Grafika jest genialna i potrafi na dłużej przykuć uwagę odbiorcy. Brian Hitch serwuje czytelnikowi niezwykle realistyczne prace, które doskonale oddają klimat kolejnych pokazywanych epok (w retrospekcjach). Nie zapomina on również o dynamice konkretnych scen i rysunkowej dramaturgii pewnych wydarzeń (jeszcze mocniej podbijając klimat albumu).

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2022-01-27, Ocena: 4, Przeczytałem,

Witaj w domu, Kapitanie

Run Kapitana Ameryki Eda Brubakera, uważany za jeden z najlepszych w historii tej postaci, trwa. Po dwóch tomach z nowym symbolem Ameryki w roli głównej, pora na powrót Steve'a Rogersa do tej roli. A wszystko to w świetnym albumie, który warto jest poznać nawet jeśli nie znacie poprzednich tomów serii.

Rok temu kapitan Ameryka został zbity. Dzięki machinacjom jego największych wrogów, tuż po jego poddaniu się po wydarzeniach Wojny domowej, życie odebrała mu najbliższa mu osoba. Ale to wydarzenie nie było wcale tym, na co wyglądało. Steve nadal żyje, ale w świecie koszmarów. Bucky, Falcon, Sharon i Natasha podejmują się misji ocalania go, ale może nie być wcale tak łatwo. Co gorsza nie mają pewności, że Kapitan który wróci, będzie tym samym Kapitanem, jakiego znali do tej pory. A co wtedy?

Detektyw Miś Zbyś na tropie. 20 000 powodów, żeby odnaleźć Mikołaja
opracowanie zbiorowe0
Okładka ksiązki - Detektyw Miś Zbyś na tropie. 20 000 powodów, żeby odnaleźć Mikołaja

Zniknięcie Mikołaja może doprowadzić do prawdziwej katastrofy - żadne dziecko w tym roku nie otrzyma prezentu! Na szczęście sprawą zajmie się para najlepszych...

Matura 2008. Matematyka
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Matura 2008. Matematyka

Książki MATURA 2008 zawierają oryginalne arkusze egzaminacyjne, to znaczy te, które dotąd rozwiązywali maturzyści, którzy wybrali nową formułę matury....

Grzechy Południa
Agata Suchocka ;