„Kalendarz Caritas” na rok 2017. Publikacja zawierająca rozważania duchowe, refleksje poetyckie i modlitewne, a także wiele praktycznych porad i ciekawostek. Wśród autorów Czytelnik znajdzie m.in. teksty Ojca Świętego Franciszka, kard. Gianfranco Ravasiego, o. Raniero Cantalamessy, Valerio Albisettiego.
W tegorocznej edycji Kalendarza zamieszczamy ponadto sześć prawdziwych historii, opowiadających epizody z życia osób, które na swojej drodze spotkały Caritas – zarówno instytucję, jak też miłosierdzie (łac. caritas), wyświadczone im przez osoby pracujące dla tej największej polskiej organizacji dobroczynnej. Oby te opowieści-świadectwa rozbudziły w nas „wyobraźnię miłosierdzia”, pogłębiły wrażliwość w patrzeniu na bliźnich – wszak tego oczekuje od każdego z nas zarówno Pan Jezus jak też Kościół.
To mój przyjaciel na cały rok. Z tym kalendarzem łatwo planuję swój czas, nie zapominając też o chwili refleksji. (Maria z Warszawy)
Terminarz ten posiada ciekawe przepisy i rady oraz wiele przydatnych informacji.
(z recenzji)
Odbiorcy:
– poszukujący sensu, pokoju i radości
– pragnący wzbogacić swoje życie wewnętrzne
– chcący praktykować uczynki miłosierdzia na wzór Bożego miłosierdzia.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę?
„Kalendarz Caritas (2017)” – publikacja pozwalająca bardziej świadomie przeżywać upływający czas – zawierająca treści o charakterze duchowym i praktycznym. Znajdziesz w nim krótkie rozważania medytacyjne, mini-przewodnik po sanktuariach świata, poradnik z przepisami kulinarnymi i ciekawostkami dotyczącymi właściwości ziół, radami św. Hildegardy z Bingen, a także przydatne wskazówki odnośnie radzenia sobie w kłopotliwych sytuacjach.
Informacje dodatkowe o Kalendarz Caritas 2017:
Wydawnictwo: Jedność