Święci orędownicy, nasi patroni, wspierający nas modlitwą w troskach, cierpieniach i chorobach. W każdym tygodniu przybliżamy jedną sylwetkę świętego orędownika: wymieniamy choroby, którym zapobiega jego wstawiennictwo, sprawy, zawody, miasta i regiony, którym patronuje. Prezentację dopełnia krótki życiorys oraz modlitwa za jego przyczyną. W kalendarzu na rok 2021 zamieściliśmy też recepty na zdrowie, autorstwa św. Hildegardy z Bingen.

W kalendarzu "Święci orędownicy" znajdują się również pola do notowania, a nasi święci imiennicy – patroni-orędownicy strzegą w nim naszych dróg każdego dnia roku. Ponadto zamieściliśmy syntetyczną informację o wybranych świętach i wydarzeniach roku 2021 oraz przedstawiamy sposoby na zdrowe życie – ukryte w ziołach i przyprawach domowych.

Idealny prezent dla całej rodziny i znakomita pomoc dla każdej pani domu!

Informacje dodatkowe o Święci orędownicy. W chorobach, w modlitwie, w trudnych sprawach. Kalendarz na rok 2021 z receptami św. Hildegardy:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2020-10-06
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 978-83-8144-436-1

Kup książkę Święci orędownicy. W chorobach, w modlitwie, w trudnych sprawach. Kalendarz na rok 2021 z receptami św. Hildegardy

Święci orędownicy. W chorobach, w modlitwie, w trudnych sprawach. Kalendarz na rok 2021 z receptami św. Hildegardy - opinie o książce

Ministrant przez cały rok 2021
Hubert Wołącewicz0
Okładka ksiązki - Ministrant przez cały rok 2021

Niezbędnik ministranta – książeczka-kalendarzyk – bardzo przydatny, mobilizujący do służenia przy ołtarzu z zapałem każdego dnia. Ministrant...

Kalendarz Caritas 2017
Hubert Wołącewicz0
Okładka ksiązki - Kalendarz Caritas 2017

„Kalendarz Caritas” na rok 2017. Publikacja zawierająca rozważania duchowe, refleksje poetyckie i modlitewne, a także wiele praktycznych porad...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk