Dreszcz 2. Faceci w czerni

Inne wydania:

Kontynuacja głośnego przeboju.

Dreszcz potrzebuje muzyki, by ogarnąć wszystko, co dzieje się wokół niego. Potrzebuje naprawdę ostrego grania.

Oprócz codziennej walki z kacem i urwanym filmem musi ścierać się z najbardziej przerażającymi tworami śląskiego półświatka: węglowymi zombie, mikołowską mafią, a nawet... z rzeźnikiem z Sosnowca. W niebanalnym zadaniu pomagają mu: kumpel emeryt, młodociany kamerdyner, i paru herosów. W tym... super-żule  z katowickiego dworca i jedyny prawdziwy Polak. W dodatku czarny.

Są pieniądze, są kebaby i jest nowa kapela - żyć nie umierać.

Przewrotny (prawie) komiks Ćwieka o  superbohaterach w trudnych czasach fejsa, słitfoci i Łan Dajrekszon.

Informacje dodatkowe o Dreszcz 2. Faceci w czerni:

Dreszcz 2. Faceci w czerni - opinie o książce

Avatar użytkownika - szpachela
szpachela
Przeczytane:2015-07-09, Ocena: 5, Przeczytałam, 26 książek 2015,
Kolejna część przygód Dreszcza, w której jeszcze więcej muzyki i superbohaterów. Dużo przygód, śmiechu i świetne ilustracje. Fajnie jest przeczytać o bohaterach, którzy ratują świat tuż za rogiem twojego domu :) Polecam!
Wielu osobom pewnie ten typ osobowości nie przypadnie do gustu. Mimo wszystko powiem: warto. Dreszcz to postać oryginalna, która na tle innych fantastycznych bohaterów, wyróżnia się szczególnie. Jego przygody wciągają, ale przede wszystkim bawią, bo obie części okraszone są sporą dawką humoru. Powiem więcej: on nie opuszcza historii ani na krok. Wciąż coś się dzieje, oczywiście w nietypowy dla tej serii sposób, nie brakuje zaskoczeń i dobrego brzmienia, który wypełnia każdą stronę. ,,Dreszcz" był świetny, ,,Dreszcz 2" - również, jeśli nawet nie ciut lepszy. Czegóż chcieć więcej? Polecam!
Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2024-04-24, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2024,

Ten pomysł żula-superbohatera... Czyżby nowa wersja Jakuba Wędrowycza? Ja jednak wolę pijusa starucha niż podstarzałego mettallowca. Trochę mało wykorzystano tutaj zabawny temat czarnoskórego Polaka - Zawiszy Czarnego (jak samo miano mówi- murzynem być powinien:P)

Lekka, dość zabawna, choć dla niektórych pewnie wulgarna lektura na najwyżej jedno popołudnie. Nie jest to na pewno literatura najwyższej klasy, jednak z drugiej strony nie sposób odmówić jej autorowi racji w obnażaniu słabości dzisiejszego społeczeństwa. Można nie lubić Ryśka, ale trzeba mu przyznać, że ma odwagę żyć w taki sposób, jaki mu się podoba, na przekór społeczeństwu. Trzeba też przyznać społeczeństwu, że z niesamowitym okrucieństwem odrzuca i wyśmiewa takich jak Rysiek. Bawi i smuci historia Bena, który poświęca się dla ideałów - komiksowych marzeń. Ale czy wszyscy nie jesteśmy dziś tacy sami?

Avatar użytkownika - Twiggy
Przeczytane:2015-07-31, Ocena: 3, Przeczytałam, 2015, Mam,
Wendy
Jakub Ćwiek0
Okładka ksiązki - Wendy

Po pięciu latach od ostatniej wizyty, siedemnastoletnia Majka ponownie zjawia się małym miasteczku na polsko- czeskim pograniczu, gdzie mieszka jej kuzyn...

Kłamca 4. Kill`em all
Jakub Ćwiek0
Okładka ksiązki - Kłamca 4. Kill`em all

Loki powraca! Tym razem z misją ostateczną. Lucyferowi udało się doprowadzić do Apokalipsy. Legiony Pana i Szatańska Armia już nie istnieją, podobnie...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;