Lubimy gości? Bardzo. Jednak jeśli są to niespodziewani goście, których trzeba w dodatku nakarmić, wpadamy w panikę. Stąd pomysł książki, która pomoże w takich sytuacjach, zawierającej przepisy na proste, szybkie i łatwe, a jednocześnie efektowne dania. Są one w dodatku skomponowane z tego, co zazwyczaj można znaleźć w domowych zapasach: kasze, makarony, ryby, warzywa z puszki, jaja. Przepisy te to także pomysł na szybkie domowe obiady, kiedy nie ma czasu ani na zakupy, ani na długie przyrządzanie. Myślę, że większość osób prowadzących dom przyzna mi rację: wymyślenie menu to połowa roboty. I tę wykonałam. Druga jej część należy do Czytelników.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2002 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Bogactwo i różnorodność na rynku warzyw skłania do inwencji kulinarnych. Dania, których podstawą są jarzyny, ze względu na walory odżywcze należą do najbardziej...
Lektura pożółkłych książek kucharskich to zajęcie miłe i pobudzające wyobraźnię, gdyż w starych annałach ukrywa się doświadczenie kulinarne wielu pokoleń...