Codzienne przygotowywanie posiłków dla domowników wymaga od każdej pani domu nie lada pomysłowości. Trzeba przecież sprostać takim wymaganiom, jak racjonalne żywienie i pogodzić je z chronicznym brakiem czasu. Stosując się do reguł zawartych w niniejszej książce można osiągnąć znaczne oszczędności czasu i trudu, na przykład, gotując potrawę w podwójnej ilości, a następnego dnia drugą część, poddając niewielkiej modyfikacji. I tak z tradycyjnych kotletów schabowych można sporządzić kotlety w sosie chrzanowym bądź śmietanowym, a ze zwykłej sztuki mięsa - budyń ziemniaczany z gotowanym mięsem lub faszerowaną cebulę.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2006-05-16
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 96
Język oryginału: polski
Tłumaczenie: brak
Sery to produkty, które mają wszechstronne zastosowanie. Są bowiem doskonałe w zwykłej postaci, nadają się też do najrozmaitszych potraw, stanowiąc główny...
Bogactwo i różnorodność na rynku warzyw skłania do inwencji kulinarnych. Dania, których podstawą są jarzyny, ze względu na walory odżywcze należą do najbardziej...