101 obrzydliwych faktów

Czy wiesz, że:

- każdego dnia połykasz co najmniej filiżankę smarków?

- Król Słońce Ludwik XIV przyjmował gości, siedząc na kibelku?

- woskowina to idealny środek na spierzchnięte wargi?

- pingwiny wymiotują jedzeniem do dziobów swoich piskląt?

- pomalowane na czarno zęby były modne w Japonii?

Ta książka jest zachwycająco obrzydliwa!

Dowiesz się z niej wszystkiego o woskowinie usznej, robakach, od których roi się dokoła, ohydnych tradycjach i wstrętnych zwyczajach.

Mathilda Masters jest podróżniczką i odkrywcą. Zajmuje się poznawaniem nowych kontynentów oraz krajów. Mathilda wie wszystko na prawie każdy temat: o zwierzętach, roślinach, historii, języku i jeszcze dużo więcej.

Madeleine van der Raad chciała zostać weterynarzem, ale pasja rysowania zwyciężyła, więc ukończyła akademię sztuki i została ilustratorką. Studiowała w Maastricht i Groningen. Zilustrowała wiele książek dla dzieci oraz podręczników.

Informacje dodatkowe o 101 obrzydliwych faktów:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2020-07-15
Tytuł oryginału: Jakkes! 101 Walgelijke Weetjes

Tagi: bóg

POLECANA RECENZJA

Kup książkę 101 obrzydliwych faktów

101 obrzydliwych faktów - opinie o książce

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2020-07-14, Ocena: 4, Przeczytałem,

STRRRASZNE OBRZYDLIWOŚCI

Na rynku nie brakuje książek dla dzieci, które o różnych aspektach życia opowiadają w sposób niegrzeczny i obrzydliwy. Czyli taki, jaki najmłodsi lubią najbardziej. „101 obrzydliwych faktów” to, jak już wskazuje sam tytuł, kolejna z nich. Mniej skupiona na konkretnym temacie, w odróżnieniu od konkurencyjnych serii, ale tak samo lekka i przyjemna.

Wiecie, że człowiek połyka dziennie filiżankę smaków? Albo że malowane na czarno zęby były modne w Japonii? Jesteście ciekawi, który ser jest najbardziej śmierdzący na świecie? A może chcecie dowiedzieć się czegoś o pryszczach? Albo może interesuje Was, który król przyjmował gości siedząc na kibelku? To wszystko i wiele, wiele więcej czeka na Was w tym tomie!

321 intrygujących faktów o zwierzętach
Mathilda Masters0
Okładka ksiązki - 321 intrygujących faktów o zwierzętach

Fenomenalna encyklopedia wiedzy o zwierzętach! Czy wiesz, że: - mamy wydry trzymają swoje dzieci za rękę w czasie snu? - zielona żaba w czerwone...

123 superważne fakty o miłości i seksie
Mathilda Masters0
Okładka ksiązki - 123 superważne fakty o miłości i seksie

Wszystko, co warto wiedzieć o miłości, ludzkim ciele, związkach, płci i seksie! Czy wiesz, że: - zakochanie naprawdę oślepia na jakiś czas? - w porównaniu...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk