Brzoskwinie, morele i nektaryny należą do najsmakowitszych i zarazem najbardziej atrakcyjnych owoców. Pewną nowością w naszych warunkach jest nektaryna, która cieszy się szczególnym zainteresowaniem. Zapewne...czytaj dalej
Skłonieni przez Wydawnictwo do opracowania drugiego wydania podręcznika hodowli lasu, jesteśmy w pełni świadomi wielu braków, jakimi jest obarczony. Niedoskonałość podręcznika pochodzi przede wszystkim z...czytaj dalej
Papryka słodka jest rośliną warzywną znaną u nas od dawna. Spożywana była jednak rzadko, przeważnie w postaci różnych konserw importowanych z krajów Europy Południowej, a tylko sporadycznie w postaci świeżych...czytaj dalej
Żywopłot jest trwałą i bardzo ważną formą ogrodową, dlatego jego założenie musi być bardzo przemyślane i zaplanowane, z uwzględnieniem wszystkich występujących i przewidywalnych uwarunkowań. Bez tego, mimo...czytaj dalej
Barwnie ilustrowany poradnik dla miłośników krzewów i drzew iglastych. Znajdują się w nim opisy ponad 50 gatunków i wielu odmian o szczególnych walorach dekoracyjnych, a także praktyczne wskazówki co do ich...czytaj dalej
Wśród sposobów sporządzania potraw jakie są możliwe nie tylko w kuchni, ale i poza domem, najważniejsze jest grillowanie - jest ono pewnego rodzaju sztuką. Jak grillować i dobierać składniki, o tym dowiecie...czytaj dalej