Recenzja książki: Tylko spróbuj!

Recenzuje: Małgorzata Styczeń

„Tylko spróbuj” to debiut literacki Pauliny Sawiuk, która pokusiła się o napisanie słodkiego romansu, z odrobiną pikanterii.
Malina to młoda kobieta, która znużona ciągłym użeraniem się z lekarzami i farmaceutami postanawia zmienić swoje życie. Rezygnuje z pracy, a gdy w rzeczach babci Jagody znajduje jej przepiśniki, uznaje to za znak i zapisuje się na kurs cukiernictwa. Zawsze o tym marzyła, ale nigdy nie było ku temu okazji. Wszystko układało się dobrze, do momentu poznania Dawida, który ów kurs prowadził. Nie tylko trudno było im się porozumieć, ale dodatkowym jego minusem było to, że jest on właśnie farmaceutą, przed którymi kobieta chciała uciec. Między tą dwójką ewidentnie zaczyna iskrzyć, ale to właśnie Dawid jest osobą, która może pomóc Malinie rozwikłać tajemnicę sprzed lat, którą Jagoda ukryła w swoich przepiśnikach.
Bardzo lekka i przyjemna w odbiorze powieść, w której dostajemy wiele słownych przepychanek między głównymi bohaterami, dążenie do spełnienia swoich marzeń, ale Malina pokazuje czytelnikowi również, że nigdy nie jest za późno na zmianę swojego życia! Wystarczy trochę odwagi i chęci, a będziemy mogli wyruszyć w podróż, goniąc i spełniając swoje marzenia!
Ja z tym tytułem spędziłam bardzo przyjemny czas! Lekka książka, którą idealnie czyta się po ciężkim dniu w pracy! Ale uwaga!! Książka kusi słodkością! Czytając o tych wszystkich smakowitościach, nie jesteśmy się w stanie powstrzymać! A na dodatek autorka daje czytelnikom przepisy na te pyszności! Tym bardziej warto!

Tagi: romans

Kup książkę Tylko spróbuj!

Zobacz opinie o książce Tylko spróbuj!
Książka
Tylko spróbuj!