Mikołaj do wynajęcia

❄„Mikołaj na zamówienie” to cudowna opowieść o zwiariowanej rodzince Eli w czasie wyjazdu rodzinnego w święta Bożego Narodzenia.
Jej niepewność oraz chęć pokazania najbliższym swojego nie-singielstwa,wynajmuje Mikołaja,by udawał narzeczonego. Mikołaj-to niezwykle prosty,szalony i bardzo szczery mężczyzna,który swoim zachowaniem rozbawia do łez.

❄Powieść jest obrazem rodzinki,która z pozoru jest idealna. Poznając ją bliżej dowiadujemy się,że tak nie jest! Ich nietypowe zachowanie,pozory przed innymi bądź skrywane sekrety są dowodem na to,że nikt nie jest perfekcjonistą.Mając,czy nie mając pieniędzy jesteśmy po prostu ludźmi.
▫Ela to cudowna osóbka,która chce ochronić się przed komentarzami ze strony rodziny,dlatego decyduje się na szalony krok.
▫Mikołaj to mężczyzną,który nie miał lekko w życiu.Poznając go bliżej zrozumiemy jego sposób wypowiadania się i zachowania.

❄Czytając książkę bawimy się znakomicie dzięki zabawnym sytuacjom-jak ciasteczka z Holandii i ich konsekwencjom.Razem z nimi śmiejemy się oraz uświadamiamy sobie,że nie zawsze to,czego pragniemy jest najlepsze.Poznając kogoś innego dopiero rozumiemy,co naprawdę oczekujemy od bliskiej nam osoby.

❄Powieść jest idealną lekturą na czas przedświąteczny oraz każdy wolną chwilę,by poprawić sobie nastrój.
Będziecie zachwyceni zakończeniem oraz tym,jak święta i poznany Mikołaj wpłynie na Elę i jej rodzinkę.
❄Gorąco polecam❄

Informacje dodatkowe o Mikołaj do wynajęcia:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2024-10-09
Dodał/a opinię: Barbara Dębska

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Mikołaj do wynajęcia

Kup książkę Mikołaj do wynajęcia

Jak dzikie gęsi
Agnieszka Olejnik0
Okładka ksiązki - Jak dzikie gęsi

Wiosna 1938 roku. Na Dolnych Łużycach gęstnieje mrok nazizmu. Pochodząca z polsko-niemieckiej rodziny Katrin czuje się coraz mniej bezpieczna w świecie...

Nie jest za późno
Agnieszka Olejnik0
Okładka ksiązki - Nie jest za późno

Ta historia sprawi, że w Twoim sercu zawita wiosna. Anna Ficner-Ogonowska Taka miłość nie zdarza się dwa razy Po raz pierwszy rozmawialiśmy w Nowy Rok...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;