Furtka do piekła

,,Poczuła raptem ekscytację. Coś w rodzaju dzikiej żądzy, swoisty zew krwi. Tak, wtedy zrozumiała, że jest na właściwym miejscu"

To co przeżyła Anna w pierwszym tomie ,,Gry w ludzi", spowodowało jej totalną przemianę i zamiast trzymać się z daleka od tego piekła, postanawia otworzyć furtkę, która zaprowadzi ją albo do piekła, albo do nieba, ale, jak się okaże to droga do tego pierwszego będzie pociągająca i fascynująca, a do tego drugiego może być tylko ułudą....

Decydując się na wniknięcie w struktury i przedostanie się do piekła pod przykrywką luksusowej dziewczyny do towarzystwa, nie spodziewa się, z czym i z kim przyjdzie jej się zmierzyć.

Ludzie z którymi dane jej będzie współpracować,obcować,Ci których będzie musiała rozpracować i tych, których spotka, obdarzy uczuciami, nienawiścią, odrazą, zaciekawieniem lub wręcz fascynacją, a którzy będą uczestnikami tej przerażającej gry, każde z nich będzie miało niemały wpływ na Annę.

Ale czy pozytywny czy negatywny lub zaskakujący, o tym musicie przekonać się sami.

Droga którą musi przebyć Anna w tej części, będzie jak bajka o kopciuszku, który z szarej myszki nagle wkracza w świat niewyobrażalnego bogactwa, niesamowitego piękna, a jednocześnie jest wabikiem, który prowadzi prosto do piekła.

Zepsuty świat bogactwa, luksusu, blichtru, targu piękna i ogromnych pieniędzy. Żądza, przerażajace pragnienia i niesamowita, choć piekielna zabawa ludźmi.

Wielkie WOW dla kolejnej książki Ewy Minge.

Fabuła, akcja, bohaterowie oraz osoby z pierwszych stron gazet polskiego jak i zagranicznego formatu, świetnie zawoalowane w tej historii, to wszystko sprawia, że książkę czyta się z zapartym tchem.

Zarówno bohaterowie, których poznaliśmy już w pierwszym tomie ,,Gra w ludzi" jak i całkiem nowe intrygujące postacie, tworzą nowe rozdanie w tej grze, ale do samego końca, do ostatniej strony, nie wiadome jest kto jest wrogiem, a kto sprzymierzeńcem. A to sprawia, że autorka serwuje nam konkretne emocje związane z wyjaśnieniem tej sprawy.

To książka o tym jak łatwo możemy dać się zwabić na piękno, luksus, bajeczne podróże, najpiękniejsze kreacje i najdroższe diamenty. Jak łatwo możemy zapomnieć o tym co dla nas najważniejsze.

Czasem to wszystko jest tylko omamem, drogą do piekła, z którego nikomu, albo tylko nielicznym uda się wydostać.

I chociaż tak jak i w pierwszej części końcówka jest pewnego rodzaju zakończeniem, to nie jest chyba całkowitym zamknięciem sprawy, o czym miejmy nadzieję dowiemy się w trzeciej części...

Informacje dodatkowe o Furtka do piekła:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2023-01-10
Dodał/a opinię: EroticBooksLover

Zobacz opinie o książce Furtka do piekła

Kup książkę Furtka do piekła

Ubierałam arabskie księżniczki
Eva Minge0
Okładka ksiązki - Ubierałam arabskie księżniczki

Modowe kulisy świata arabskiego. Po sukcesach modowych w Mediolanie, Rzymie i Paryżu Eva Minge dostaje propozycję zorganizowania prywatnego pokazu dla...

Decydująca runda
Eva Minge0
Okładka ksiązki - Decydująca runda

Każdy koniec jest początkiem czegoś nowego. Po akcji na Syberii Anna próbuje zorganizować sobie życie wraz z rodziną u boku Małgorzaty. Stany depresyjne...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska