Witamy w piekle

Kto lubi mocne, zmuszające do refleksji książki obyczajowe, które wstrząsają i poruszają trudne tematy? Powieść, o której dzisiaj wspominam właśnie jest taka. Może i nie jest łatwa, rozdziera serce i wdziera się w zakamarki duszy, ale jest tak prawdziwa, rzeczywista, iż otwiera oczy na wiele aspektów.

Na łamach lektury „Witamy w piekle” poznajemy młodych ludzi, w sile wieku, z głową pełną aspiracji, marzeń i nadzieją na lepszą przyszłość, którzy zatrudniają się w dużej korporacji. Szybko wciągnięci zostają w ten brutalny świat wyzysku, mobbingu, zastraszania, gdzie priorytetem jest wyścig szczurów i gonitwa za awansem i pieniądzem. Nierzadko na rzecz pracy, muszą dawać z siebie więcej niż są w stanie znieść.

Julka, Kasia, Michał i Jarek wyróżniają się z tego środowiska. Każdy z nich miał koszmarne dzieciństwo, które odbiło się ogromnym piętnem na ich psychice i życiu dorosłym.
Przeszłość ich krępuje, nie pozwala rozwinąć skrzydeł, a ukojenia szukają w rzeczach, od których się uzależniają. Narkotyki, jedzenie, gry komputerowe dają im chwilową przyjemność, jednak doprowadzają do zguby.

Całą czwórkę łączy przyjaźń, która może stać się ich drogą do normalności i uwolnienia się od przeszłości.
Jestem pod wielkim wrażeniem fabuły, która siedzi w mojej głowie i chociaż minęły godziny od zakończenia czytania, to nie mogę przestać o niej myśleć. Chodzę cały czas zadumana, zadaję masę pytań i szukam na nie odpowiedzi.

Autor ma naprawdę świetny styl, szybko przewracałam stronice, a lekkie pióro ułatwiało zrozumienie przesłania. Każda z postaci jest bardzo realna, genialnie wykreowana, wzbudza współczucie i daje się polubić.

Z ogromną przyjemnością obserwowałam jak prawdziwa przyjaźń powodowała, że bohaterowie nareszcie zaczęli dojrzewać i zmienili swój tok myślenia. Zrozumieli, że zostali skrzywdzeni przez najbliższych i muszą zrobić zwrot o 180 stopni, by wyjść na prostą. Jak tego dokonali musicie przekonać się poznając tą powieść.

Jestem przekonana, że historia przypadnie wam do gustu, dostarczy wielu wrażeń, a cała paleta emocji mocno wstrząśnie. Zachęcam i polecam, gdyż może to być bardzo pouczająca lektura, którą pokochacie.

Informacje dodatkowe o Witamy w piekle:

Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2022-02-09
Dodał/a opinię: Izabela Hebda

Tagi: witamy w piekle adamkopacki powieść obyczajowa obyczajowa piekło Korporacja

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Witamy w piekle

Kup książkę Witamy w piekle

Liturgia krwi
Adam Kopacki0
Okładka ksiązki - Liturgia krwi

Ernest Ostrowski odzyskuje przytomność w ciemnej jaskini. Nagi, związany i zakneblowany nie może obronić się przed porywaczką, więc pada ofiarą serii rytuałów...

Guruna
Adam Kopacki0
Okładka ksiązki - Guruna

Dwie przyjaciółki wyjeżdżają na malowniczą, grecką wyspę. Brzmi banalnie? Nic bardziej mylnego! Męska dziwka, mikropenis, tetracyklina, stary quad...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba