Tytuł : Przypadkowe Spotkanie
#współpracareklamowa
#współpracabarterowa
#współpracarecenzencka
Opis książki :
Czy jedno nic nieznaczące spotkanie może przerodzić się w ognisty romans?
Przypadkowe spotkanie to lekka, niezobowiązująca historia o sile rodzącego się uczucia pomiędzy dwójką zupełnie różnych ludzi.
Hania to dwudziestoośmioletnia polska bizneswoman, która marzy o wyjątkowej relacji. Niestety, dotychczas trafiała na samych nieodpowiednich mężczyzn, co mocno ją zraziło. Mimo wszystko w duchu liczy na to, że kiedyś w końcu na jej drodze stanie ten jedyny.
Wahid to marokański książę przyjeżdżający do Polski w interesach. Jest typowym biznesmenem, dla którego nie liczy się nic poza pracą. Skupia się na nowych projektach i nie w głowie mu jakiekolwiek relacje.
Czy zatem dwójka bohaterów będzie w stanie zawalczyć o własne szczęście?
Czy zderzenie się ze sobą dwóch odmiennych kultur ma szansę przerodzić się w prawdziwe, gorące uczucie?
" Od pierwszej sekundy, w której cię zobaczyłem, czułem dziwny ucisk w żołądku. Coś na kształt stresu, ale w tym pozytywnym znaczeniu. Wyszłaś z bramy i poszłaś przed siebie, a ja, nie wiedzieć czemu, zostawiłem przy samochodzie wołającego za mną kierowcę i poszedłem za tobą. I szedłem tak dobrych kilkadziesiąt metrów, zupełnie bez celu. Aż w końcu zrozumiałem, że jeśli nie zaczepię cię w jakikolwiek sposób, stracę szansę na kontakt. Pospiesznie wymyśliłem tę prośbę o dwa złote na skorzystanie z łazienki. "
Bardzo podobała mi się ta historia, pióro autorki jest lekkie i sympatyczne. Fabuła spójna, a bohaterowie dobrze wykreowani.
Połączenie dwóch kultur jest niezwykle egzotyczne, a autorka bezbłędnie sobie z tą historią poradziła.
Co może połączyć polską bizneswoman z księciem?
Przekonajcie się sami, bo warto.
To moje pierwsze spotkanie z piórem autorki, ale na pewno nie ostatnie.
Ale ta historia to nie tylko love story, ponieważ autorka w tak lekkiej fabule potrafiła wpleść i poważne wątki jak trudne relacje rodzinne, odrzucenie, śmierć. To tylko świadczy o doświadczeniu pisarskim autorki.
Szczere gratulacje, tak pięknej historii.
Dziękuję wydawnictwu i autorce za zaufanie i egzemplarz recenzencki.
Gorąco polecam.
#książkoweimpresje
Data wydania: 2024-02-14
Język oryginału: Polski
Ilustracje:-
booksitsmypassio
Dwudziestojednoletnia Izabela właśnie zakończyła trudny związek, do czego skłoniła ją niewierność ukochanego. Dziewczyna jest załamana, ale z pomocą najbliższych...
To, że TY zapomnisz o swojej przeszłości, nie sprawi, że ONA zapomni o tobie... Natalia jest młodą kobietą, która tkwi w toksycznym związku i codziennie...