Przeklęci

Autor: Marcel Moss

Wydawnictwo: Filia

[wspaniała reklamowa]

Witam serdecznie 🥰

Przychodzę dziś do Was z recenzją książki która ma dziś swoją premierę.Jest to piąta część serii ECHO pt."Przeklęci". Serdeczne gratulacje dla autora z okazji premiery 👏 🎉 ❤️

"JESTEM NAJWIĘKSZYM ZŁEM,A MOJE MIEJSCE JEST W PIEKLE. JA JESTEM PRZEKLĘTA. NIE WY."

Przenosimy się do roku 1951. W położonej między Tatrami a Pieninami Kacwinie dochodzi do tragicznego w skutkach pożaru w wyniku którego ginie dwudziestu trzech wychowanków miejscowego sierocińca.A dokonuje tego jedna z opiekunek czyli siostra Felicja Roman. Była ona znana z bardzo brutalnych metod wychowawczych. Po tym co zrobiła, popełniła samobójstwo.

Jest rok 2021. Do agencji ECHO zgłasza się zrozpaczona matka Michała Korcza i prosi Sandrę Milton w odnalezieniu jest syna który zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach. Miejscowi twierdzą że padł ofiarą ciążącej na tej okolicy klątwie. Detektywi podejmują się tego zlecenia. Sandra wraz z Amelią "Velmą" Rutką udają się do miejsca gdzie zaginą Michał Korcz. Im bardziej zagłębiają się w przeszłość siostry Diabeł tym odkrywają więcej tajemniczych i tragicznych faktów. Czy uda im się odnaleźć Michała? Czy zaginięcie Michała ma jakiś związek z tragicznymi wydarzeniami sprzed lat?

"Przeklęci" to rewelacyjny, trzymający w napięciu thriller psychologiczny. Wow 🤯 Cóż to był za rollercoaster emocji. Dynamiczna akcja pełna nieoczekiwanych zwrotów i niespodziewanych wydarzeń sprawia że trudno się było od niej oderwać. Autor świetnie balansuje między różnymi wątkami tworząc bardzo emocjonującą historie .Marcel umiejętnie prowadzi czytelnika przez zawiłości śledztwa i odkrywa tajemnice z przeszłości. Doskonale oddaje emocje i wewnętrzne przeżycia bohaterów co sprawia że książka jest niezwykle poruszająca. Zakończenie po prostu wbiło mnie w fotel. Nie spodziewałam się takiego zakończenia. Autor jest mistrzem w trzymaniu czytelnika w napięciu. To książka dla ludzi o mocnych nerwach. Kocham twórczość autora i z wielką niecierpliwością czekam na kontynuację ☺️. Gorąco polecam 🔥

Informacje dodatkowe o Przeklęci:

Kup książkę Przeklęci

Nie patrz
Marcel Moss0
Okładka ksiązki - Nie patrz

,,Próbuję powstrzymać się od krzyku. Leżę pod kołdrą i udaję, że rozmowa sprzed chwili nie miała miejsca. To moje ostatnie sekundy wolności. Czy ten...

Wszyscy muszą zginąć
Marcel Moss0
Okładka ksiązki - Wszyscy muszą zginąć

Kolejny szokujący thriller bestsellerowego pisarza. Za najpotworniejszymi zbrodniami stoi wielka rozpacz. W prestiżowym warszawskim liceum dochodzi...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba