🔥 RECENZJA PREMIEROWA 🔥
Autor: Marcel Moss
Wydawnictwo: Filia
[wspaniała reklamowa]
Witam serdecznie 🥰
Przychodzę dziś do Was z recenzją książki która ma dziś swoją premierę.Jest to piąta część serii ECHO pt."Przeklęci". Serdeczne gratulacje dla autora z okazji premiery 👏 🎉 ❤️
"JESTEM NAJWIĘKSZYM ZŁEM,A MOJE MIEJSCE JEST W PIEKLE. JA JESTEM PRZEKLĘTA. NIE WY."
Przenosimy się do roku 1951. W położonej między Tatrami a Pieninami Kacwinie dochodzi do tragicznego w skutkach pożaru w wyniku którego ginie dwudziestu trzech wychowanków miejscowego sierocińca.A dokonuje tego jedna z opiekunek czyli siostra Felicja Roman. Była ona znana z bardzo brutalnych metod wychowawczych. Po tym co zrobiła, popełniła samobójstwo.
Jest rok 2021. Do agencji ECHO zgłasza się zrozpaczona matka Michała Korcza i prosi Sandrę Milton w odnalezieniu jest syna który zaginął w niewyjaśnionych okolicznościach. Miejscowi twierdzą że padł ofiarą ciążącej na tej okolicy klątwie. Detektywi podejmują się tego zlecenia. Sandra wraz z Amelią "Velmą" Rutką udają się do miejsca gdzie zaginą Michał Korcz. Im bardziej zagłębiają się w przeszłość siostry Diabeł tym odkrywają więcej tajemniczych i tragicznych faktów. Czy uda im się odnaleźć Michała? Czy zaginięcie Michała ma jakiś związek z tragicznymi wydarzeniami sprzed lat?
"Przeklęci" to rewelacyjny, trzymający w napięciu thriller psychologiczny. Wow 🤯 Cóż to był za rollercoaster emocji. Dynamiczna akcja pełna nieoczekiwanych zwrotów i niespodziewanych wydarzeń sprawia że trudno się było od niej oderwać. Autor świetnie balansuje między różnymi wątkami tworząc bardzo emocjonującą historie .Marcel umiejętnie prowadzi czytelnika przez zawiłości śledztwa i odkrywa tajemnice z przeszłości. Doskonale oddaje emocje i wewnętrzne przeżycia bohaterów co sprawia że książka jest niezwykle poruszająca. Zakończenie po prostu wbiło mnie w fotel. Nie spodziewałam się takiego zakończenia. Autor jest mistrzem w trzymaniu czytelnika w napięciu. To książka dla ludzi o mocnych nerwach. Kocham twórczość autora i z wielką niecierpliwością czekam na kontynuację ☺️. Gorąco polecam 🔥
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2024-10-09
Iza Naglik
,,Próbuję powstrzymać się od krzyku. Leżę pod kołdrą i udaję, że rozmowa sprzed chwili nie miała miejsca. To moje ostatnie sekundy wolności. Czy ten...
Kolejny szokujący thriller bestsellerowego pisarza. Za najpotworniejszymi zbrodniami stoi wielka rozpacz. W prestiżowym warszawskim liceum dochodzi...