Paddington wyrusza do miasta

Tom 8 cyklu Miś Paddington
Inne wydania:

Zapraszam was na nowy, 8 już tom, przygód uroczego misia Paddingtona, który niezwykłym zrządzeniem losu znalazł swój dom w Londynie u sympatycznej rodziny Brownów.

Pomimo upływu czasu i coraz lepszej adaptacji w nowym miejscu Paddington pozostał sobą nie tracąc nic ze swojego specyficznego sposobu bycia. Nadal jest nieporadnym niedźwiadkiem, wyjątkowo przywiązanym do starego, czerwonego kapelusza, uwielbiającym marmoladę ze skórką pomarańczową i przyciągającym kłopoty niczym magnes.

Paddington nie szuka kłopotów, to kłopoty znajdują Paddingtona.

Ten sympatyczny miś ze wszystkich tarapatów potrafi wyjść obronną łapą, a jego wielkie serce, empatia godna pozazdroszczenia i chęć niesienia bezinteresownej pomocy, sprawiają, że wszystkie jego przewinienia traktuje się z lekkim przymrużeniem oka.
Jedno trzeba przyznać, nasz bohater nie boi się ciężkiej pracy oraz wyzwań, a z każdej kolejnej przygody wychodzi bogatszy o nowe doświadczenia.

Tym razem zostaje zaproszony na ślub do jednego ze swoich przyjaciół. Jako, że jest niezwykle dystyngowanym i kulturalnym niedźwiedziem o manierach niczym członek rodziny królewskiej zosaje mistrzem ceremonii. Jednak czy to na pewno dobry pomysł by powierzać tak ważną rolę nieokrzesanemu misiowi?

W książce standardowo znajdziemy siedem zabawnych historii pełnych absurdalnych sytuacji i specyficznego, angielskiego klimatu. Jeśli lubicie klasykę literatury dziecięcej serdecznie polecam.

Informacje dodatkowe o Paddington wyrusza do miasta:

Wydawnictwo: Znak
Tłumaczenie: Anna Pajek
Ilustracje:Peggy Fortnum
Dodał/a opinię: katee87

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Paddington wyrusza do miasta

Kup książkę Paddington wyrusza do miasta

Paddington. Więcej przygód
Michael Bond0
Okładka ksiązki - Paddington. Więcej przygód

Sympatyczny niedźwiadek z mrocznych zakątków Peru coraz lepiej radzi sobie w angielskim domu państwa Brown. A kiedy trzeba, naprawdę bierze sprawy...

Nowe przygody Paddingtona
Michael Bond0
Okładka ksiązki - Nowe przygody Paddingtona

Kolejna, piąta już książka z serii klasycznych przygód misia Paddingtona, przybysza z mrocznych zakątków Peru. Mały, nieporadny niedźwiadek...