Ryiah jest czarną maginią frakcji bojowej, ale nie jest Czarnym Magiem. Jeszcze. Niemal od zawsze o tym pragnęła. Szkoda tylko że będzie musiała wystąpić przeciwko pewnemu księciu. Jeszcze nigdy go nie pokonała. Czy Ry ma szansę wygrać ? Czy może Darren znowu okaże się od niej lepszy ? Ryiah tak bardzo pragnie chociaż jeden jedyny raz go pokonać, być w czymś lepszą, jednak jak na razie jej się to nie udało. Nie ma znaczenia fakt że jest najpotężniejszym magiem w królestwie no zaraz po księciu. Nie może się pogodzić z tym że zawsze jest na drugim miejscu. I bynajmniej jej uczucia do księcia nie zmieniają tego pragnienia. Ry jest ambitną, młodą kobietą która zdecydowanie poprawiła swój status. Ciągle pięła się w górę. Nie poddawała się. Żyła pragnieniem żeby coś osiągnąć. I jej się to udało. Jednak czy uda jej się spełnić marzenie o którym marzy od tak dawna ?
"Kandydatka" jest z pewnością jak na razie najlepszą częścią z serii "Czarny Mag". Zdecydowanie dużo się w niej działo. Magia,akcja,niespodziewane zwroty akcji,miłość,przyjaźń,zdrada,rozdarcie. To z pewnością można tu spotkać. Tak samo jak ambicję, nienawiść, wybaczenie, śmierć.
Rachel E.Carter z każdą kolejną częścią tej cudownej serii mnie zachwyca coraz bardziej. Kocham tę serię. Od pierwszych stron skradła moje serce.
Jest to pierwsza powieść w której ambicja głównego bohatera nie doprowadziła do pięcia się po schodach kariery po trupach. Ty wszystko co osiągnęła to zrobiła to swoją determinacją, upartością i ciężką pracą. Chociaż niektóre osoby próbowały podważyć jej pozycję.
Powieść należy do fantastyki. Nie mogę się doczekać ostatniej części tej wspaniałej serii.
Autorka zachwyca nie tylko fabułą ale i prześlicznym i okładkami na które po prostu nie mogłam nie zwrócić uwagi. Zdecydowanie polecam tę serię każdemu. Skradła moje serce.
Wydawnictwo: Uroboros
Data wydania: 2019-09-18
Roksana
Ryiah przetrwała próbny rok w Akademii Magii, ale dopiero teraz zaczyna się dla niej prawdziwa nauka. Dziewczyna dostała się do wymarzonej frakcji bojowej...
On jest Czarnym Magiem, a ona zdrajczynią. Świat Ryiah runął, gdy odkryła niecne plany króla Blayne'a. Teraz musi zdradzić wszystko, co kocha,...