Książki - nowości - Kuchnia

przejdź do zapowiedzi wydawniczych

W serwisie Granice.pl znajdziesz już ponad 209802 książek. Tu łatwo znajdziesz książki, które powinny Cię zainteresować. Możesz sprawdzić najpopularniejsze gatunki książek i ich kategorie. Są wśród nich thrillery, romanse, powieści obyczajowe, kryminały, literatura piękna, książki dla dzieci, książki dla młodzieży, komiksy, fantastyka, horrory czy biografie i literatura faktu. Możesz wybrać interesujące Cię wydawnictwo lub datę premiery. Książkom dla dzieci często przypisujemy kategorie wiekowe. Znajdziesz u nas nowości i zapowiedzi, ale też starsze książki. Jeśli nie wiesz, w jakiej kolejności powinno się czytać książki ulubionych autorów, sprawdź cykle książek. Pod książkami znajdziesz opinie czytelników, ich oceny, a także starannie przygotowane przez naszą redakcję recenzje książek. Od cyklu o Harrym Potterze po nowe powieści Remigiusza Mroza. Życzymy przyjemnej lektury!

Potrawy z kaszy ryżu i fasoli
Hydzik - Żmuda Marta Wydawnictwo: brak danych

Fasole, grochy, groszki i kasze coraz odważniej powracają do naszych codziennych jadłospisów, w czym spora zasługa coraz liczniejszych przeglądów i konkursów tradycyjnego jadła, a także ruchów konsumenckich... czytaj dalej

Gotowanie dla dwojga
praca zbiorowa Wydawnictwo: OLESIEJUK

Ponad 40 prostych do wykonania, sprawdzonych przepisów. Książka zawiera porady kucharza, propozycje podania i różne warianty potraw. Fotografia w dużej skali wszystkich dań oraz rysunki składników.... czytaj dalej

Desery. Na co dzień i od święta
praca zbiorowa Wydawnictwo: Parragon

Desery są mile widziane na każdym stole, bez względu na to, czy są tylko obowiązkowym uzupełnieniem posiłku, czy mają nam sprawić nadzwyczajną przyjemność. Wszystkim przepisom towarzyszą szczegółowe wskazówki... czytaj dalej

Wigilia i Boże Narodzenie. Zwyczaje i przepisy kulinarne
Grzegorz Sieczkowski, Anna Lubryk Wydawnictwo: Baobab

Potraw ma być dwanaście, czy trzynaście? Zupa grzybowa czy barszczyk z uszkami, kluski z makiem czy kutia? Co to są śleżyczki? Włożyć sianko pod obrus? Ustawić dodatkowe naczymie, czy po raz pierwszy postąpić... czytaj dalej

Włoskie dania z makaronu
praca zbiorowa Wydawnictwo: RM

Książka zawiera jasne instrukcje krok po kroku z realistycznym czasem przygotowania, podstawowe wartości odżywcze każdej potrawy, wspaniałe dania z makaronu dla ciebie, twojej rodziny i przyjaciół, przepisy... czytaj dalej

Kuchnia najlepsza pod słońcem
Katarzyna Likus Wydawnictwo: Edipresse Książki

Współwłaścicielka i współtwórczyni wielu urokliwych miejsc - krakowskich hoteli i restauracji m.in.: Copernicus, Pod Różą, Ristorante Amarone, zdradza tajemnice smaków, zapachów i kolorów wielu wspaniałych... czytaj dalej

Kuchnia polska w przepisach lucyny ćwierczakiewiczowej
Lucyna Ćwierczakiewiczowa Wydawnictwo: Nowy Świat

Coraz częściej młodzi ludzie spędzają swój wolny czas na wspólnym, towarzyskim gotowaniu. W czasach niezliczonych punktów gastronomicznych, oferujących posiłki na wynos oraz kupowanych w supermarketach gotowych... czytaj dalej

Dynia na różne sposoby
Oppermann Andrea Wydawnictwo: Muza

Sezon na dynię przypada jesienią. Ale także przez resztę roku nasza dieta może być wzbogacona o potrawy z tego niedocenianego warzywa i jej letnich krewniaków - cukinii, kabaczka, ogórków i melonów. Przepisy... czytaj dalej

Cud oliwy
Michel Montignac Wydawnictwo: inne

Michel Montignac z właściwym sobie talentem pedagogicznym pozwala nam zapoznać się z różnymi aspektami oliwy z oliwek: jej historią, kulturą, legendarnymi zaletami kulinarnymi, a w szczególności z właściwościami... czytaj dalej

Potrawy z kurczaka
praca zbiorowa Wydawnictwo: RM

Książka zawiera szczegółówe instrukcje, realny czas przygotowywania potraw, towarzyszące każdemu przepisowi proste informacje o składnikach odżywczych, potrawy z kurczaka na każdą okazję, niewymagające specjalistycznego... czytaj dalej