Nowy thriller autora bestsellerowego Sekretu Genezis!\r\n\r\nGdy młody prawnik David Martinez otrzymuje od umierającego dziadka starą mapę, ze zdumieniem stwierdza, że jego przeszłość kryje wiele zagadek. Mapa prowadzi go w samo serce Kraju Basków, śladem tajemniczej genetycznej klątwy i skrzętnie ukrywanych przerażających sekretów zachodniego świata. W tym samym czasie londyński dziennikarz Simon Quinn pisze artykuł o wyjątkowo okrutnym morderstwie, którego ofiarą padła pewna zamożna staruszka. Wkrótce dochodzi do kolejnej zbrodni. Obie ofiary pochodziły z baskijskich wiosek i w czasie wojny przebywały w nazistowskim obozie koncentracyjnym na południu Francji.\r\nOd smaganych wiatrem szkockich wysp po arizońska pustynię i od zapadłych baskijskich wiosek po rozpalone słońcem pustkowia Południowej Afryki Martinez i Quinn własnymi drogami podążają tropem szokującej prawdy.\r\n \r\nDebiutancka powieść Toma Knoxa Sekret Genezis (REBIS, 2010) stała się międzynarodowym bestsellerem. Śmiałe Znamiona Kaina niewątpliwie przysporzą autorowi wielu nowych fanów.
Informacje dodatkowe o Znamiona Kaina:
Wydawnictwo: Rebis