Ziemia. Geografia dla początkujących. Złóż model i zbadaj Ziemię

Ziemia jest naszym domem! Błękitna planeta kryje w sobie mnóstwo niespodzianek, które warto odkrywać!

Ta wspaniała książeczka zaprasza dzieci w niezwykłą geograficzną podróż – podróż dookoła świata. Dzięki niej dowiemy się między innymi, ile mamy kontynentów, jak dochodzi do erupcji wulkanów i dlaczego czasami ziemia się trzęsie. Poznamy najciekawsze zakątki świata i niesamowite zwierzęta, które je zamieszkują.

Dzięki pomysłowym materiałom mały czytelnik będzie mógł własnoręcznie zbudować model globu i udekorować nim swój pokój. Nie ma lepszego sposobu na naukę i twórczą zabawę!

Zapraszamy do lektury, zabawy i zdobywania pasjonującej wiedzy! Kto wie, być może to książka dla przyszłych geografów.

Odbiorcy

– dzieci lubiące odkrywać świat;

– dzieci, które chcą dowiedzieć się wielu ciekawostek o naszej planecie;

– dorośli szukający ciekawego sposobu na zainteresowanie dzieci pasjonującą wiedzą.

Dlaczego warto nabyć tę książkę

– zawiera ciekawe i w przystępny sposób przedstawione informacje o Ziemi;

– dołączono do niej strony, z których dzieci wycinać będą prosty do złożenia model naszego globu;

– jest napisana lekko i zabawnie, opatrzona atrakcyjnymi ilustracjami.

Informacje dodatkowe o Ziemia. Geografia dla początkujących. Złóż model i zbadaj Ziemię:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2019 (data przybliżona)

Tagi: geografia

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Ziemia. Geografia dla początkujących. Złóż model i zbadaj Ziemię

Iniemamocni 2. Koloruj, czytaj, naklejaj
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Iniemamocni 2. Koloruj, czytaj, naklejaj

Iniemamocni 2. Koloruj, czytaj, naklejaj. Przeczytaj o przygodach rodziny superbohaterów i pokoloruj ulubione postacie lub poszukaj ich wśród...

wiat wokół mnie. Liczby
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - wiat wokół mnie. Liczby

Ta kolorowa książeczka pozwoli dwulatkom poznawać otoczenie i ćwiczyć umiejętność rysowania dzięki szablonom do obrysowywania przedmiotów....

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;