W Ostrobotni panuje zima, a z nieba sypie gęsty śnieg. Mimo niesprzyjającej aury policjanci Gisela Forsell i Linus Mikkola kontynuują polowanie na zabójcę, który wciąż pozostaje nieuchwytny. Pomagają im w tym funkcjonariusze Freddy Lärka i Tuula Niemi. Nowe morderstwo jeszcze bardziej komplikuje dochodzenie, a Gisela obawia się, że kolejne osoby mogą znaleźć się w niebezpieczeństwie.
To trzecia część czterotomowej serii pt. „Krwawe Święta” opowiadającej o tym tajemniczym i trudnym do rozwikłania śledztwie.
Data wydania: 2024-12-11
Język oryginału: Szwedzki
Tłumaczenie: Det lider mot jul 3
Gisela Forsell i Linus Mikkola nie mają pojęcia, co mogło wydarzyć się w opuszczonym domu. Śladów jest niewiele, a ofiar pozornie nic nie łączy. Kiedy...
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Funkcjonariusze policji, Gisela Forsell i Linus Mikkola, przemierzają pokryty śniegiem krajobraz. Wkrótce na drzwiach...
Przeczytane:2024-12-12, Ocena: 5, Przeczytałam, 26 książek 2024, 2024, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, 12 książek 2024, Legimi, 52 książki 2024, Audiobook,
" [...] Zabójca przez cały czas jest o krok przed nami. [...]"
Po przesłuchaniu poprzednich dwóch części serii "Krwawe Święta" z przyjemnością sięgnęłam po trzecią część.
Mimo że poznałam sprawcę, nie przeszkadzało mi to zupełnie w niczym. Dalej chętnie słuchałam tej historii. Byłam ciekawa, kiedy policja wpadnie na właściwym trop. Powiem wam szczerze, że to wcale nie jest taka łatwa sprawa. Zabójca idealnie się maskuje. Co zrobi, gdy zacznie mu się palić ziemia pod stopami? Dzięki autorce Sarze Önnebo wiemy, co czuje, co myśli i znamy jego kolejne kroki.
Zakończenie audiobooka "Wszyscy jesteśmy martwi" było zaskakujące i oczywiście zachęcające do poznania kolejnej części.
Trochę irytująca jest to czekanie na kolejny tom. Szkoda, że to nie jest jedna całość.
Jeżeli lubicie skandynawskie kryminały, to śmiało sięgnijcie po wszystkie trzy części. Radzę wam słuchać lub czytać od pierwszej części. Wtedy będziecie mieć pełny obraz sytuacji.
Jeżeli tak jak ja lubicie świąteczne kryminały, to śmiało sięgnijcie po "Wszyscy jesteśmy martwi".