Gisela Forsell i Linus Mikkola nie mają pojęcia, co mogło wydarzyć się w opuszczonym domu. Śladów jest niewiele, a ofiar pozornie nic nie łączy. Kiedy ginie kolejna osoba, funkcjonariusze znajdują się pod coraz większą presją, muszą jak najszybciej znaleźć mordercę.
To druga część czterotomowej serii pt. „Krwawe Święta” opowiadającej o tym tajemniczym i trudnym do rozwikłania śledztwie.
Data wydania: 2024-12-09
Tytuł oryginału: Det lider mot jul 2
Język oryginału: Szwedzki
Tłumaczenie: Aleksandra Brożek-Sala
Do świąt Bożego Narodzenia zostaje tylko tydzień, lecz prowadzone przez policję śledztwo wciąż stoi w miejscu. Mieszkańcy okolicy są coraz bardziej zaniepokojeni...
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Funkcjonariusze policji, Gisela Forsell i Linus Mikkola, przemierzają pokryty śniegiem krajobraz. Wkrótce na drzwiach...
Przeczytane:2024-12-10, Ocena: 5, Przeczytałam, 26 książek 2024, 2024, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2024, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, 12 książek 2024, Legimi, 52 książki 2024, Audiobook,
Druga część książki "Wszyscy jesteśmy martwi" autorstwa Sary Önnebo zaczyna się w dniu 6 grudnia 2022 roku. Poznajemy tutaj dalszą część historii z pierwszego tomu. Czy tym razem dowiemy się, dlaczego musiały zginąć pewne osoby? Czy jedyna osoba, która zna prawdę, w końcu ją ujawni, nim jej życie będzie zagrożone?
Ciekawie zbudowany kryminał. Fabuła jest wciągająca. Akcja wartka. Śledztwo dobrze prowadzone.
Pierwsza i druga część są ze sobą ściśle powiązane, dlatego polecam czytać lub słuchać po kolei.
Ta historia kończy się w takim momencie, że koniecznie muszę poznać jej kontynuację.
Podobała mi się współpraca Giseli z Linusem. Ich sprawa jest bardzo trudna i prawie nierozwiązywalna. Dosłownie zbrodnia doskonała. Śladów jest bardzo mało. Trzy ofiary z tajemniczego domku, których pozornie nic ze sobą nie łączy.
Uwielbiam takie trudne do rozwiązania śledztwa. Nic tutaj nie jest oczywiste.
Tę część również poznałam w formie audiobooka, czytał Bartosz Głogowski. Polecam tę historię poznać w jego wykonaniu.